У ОВУ КУЋИЦУ НЕКАДА ЈЕ ДОЛАЗИЛА И МИЛЕНА ДРАВИЋ, А САДА ЧЕКА БАГЕРЕ

(Фото: Београдске.рс)

Крзнара ,,Јела“ у Београду затвара се после 54 године рада.

Крзнара породице Трифујеско под називом ,,Јела“ у коју је својевремено долазила и легендарна Милена Дравић биће срушена, јер је земљиште у поступку реституције враћено власницима, који су га потом продали.

Тако ће багер у Булевару краља Александра 127 направити место за новог инвеститора, чије ће намере за први комшилук ,,Ђерам“ пијаце бити обелодањене ускоро.

– Породичну традицију бављења крзнарством, која се преноси са колена на колено већ осамдесет година, започео је мој деда Петар, у малом банатском селу Самош – за „Новости“ почиње своју причу Ненад Трифуљеско, трећи изданак лозе која се бави овим старим и скоро изумрлим занатом. – Посао је пренео на свог сина, а мог оца Јоцу, који се преселио у Београд и 1965. године је отворио крзнарско-ћурчијску радњу „Јела“.

Како каже Ненад, његов покојни отац Јоца је заједно са својом супругом Драгицом, развијао овај породични посао, и постао је један од најтраженијих и најбољих крзнара у Београду.

У њихову малу радњу је седамдесетих и осамдесетих година прошлог века долазило, прича поносно Ненад, пола града, а међу њима и познате глумице Милена Дравић и Рахела Ферари.

– Златно доба за крзнаре су биле осамдесете године, када су људи масовно из Грчке доносили крзнене материјале код нас, како би им ми шили бунде. Осим бунди највише су се продавале фазониране лисице. Данас је потражња другачија и муштерије углавном купују женске крзнене прслуке, капе и папучице – прича Ненад.

 

Читајте још: Калемегданска гондола на ветрометини: Сукобили се Академија наука и Весић

 

Новости, Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x