СОПОТ И МЛАДЕНОВАЦ ПОВЕЗУЈУ БГ ВОЗОМ СА ПРОКОПОМ

 Град Београд ће од 1. септембра финансирати поласке БГ воза на релацији Београд центар – Младеновац.

То је најавио Горан Весић, заменик градоначелника, који је објаснио да је Град Београд заједно са компанијом „Србија воз” покренуо линије БГ воза од Младеновца до станице Београд центар.

Од 1. септембра возови ће из станице Београд центар полазити за Младеновац у 4.22, 15.56 и 16.56 часова док ће из Младеновца полазити за Београд у 5.47, 6.07 и 18.32 сати – рекао је Весић.

Он је саопштио да ће овом линијом са центром Београда бити повезан и Сопот преко станице Ђуринци и додао да је град још почетком ове године покренуо иницијативу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и „Железници Србије” да се покрену ове линије БГ воза и да су наишли на подршку.

Заменик градоначелника је најавио да ће почетком децембра БГ воз почети да саобраћа и до Лазаревца преко Барајева, што значи да ће и ове две београдске општине бити повезане БГ возом са центром Београда.

– Град Београд преговара са Градом Панчевом да се постојеће линије БГ воза продуже од Овче до Панчева, како је то било некада. Ово је значајан део нашег система јавног превоза, а независно од пројекта изградње метроа радићемо нове линије БГ воза – поручио је он.

Говорећи о трећој линији БГ воза од Макиша до Аде Хује, Весић је рекао да тек треба да се ураде студије и да су потребна мала улагања.

– Потребно је да се уреди 700 метара трасе како би се постојећа железничка инфраструктура повезала са будућим метроом. Та траса не тражи много улагања, али су нам потребна нова возна средства. Нове композиције биће нам неопходне и због других будућих линија БГ воза, пре свега оних до Сурчина и аеродрома и то је посао који нас чека наредних година – закључио је Весић.

 

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x