ПРОДАТЕ И БИПОВЕ ЗГРАДЕ У СКАДАРЛИЈИ

ПРОДАТЕ И БИПОВЕ ЗГРАДЕ У СКАДАРЛИЈИ

Некретнине у Скадарлији и уметничке слике из стечајне масе БИП-а београдска фирма БГ Урбанлукс купила је за 155 милиона динара, објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.

Почетна цена била је 82,6 милиона динара а продаја је обављена јавним надметањем.

Из стечајне масе БИП-а продати су објекти у Скадарској 1 и 3 укупне површине 242 квадратна метра.

Међу 16 уметничких слика, у овој купопродаји, нашла су се уметничка дела и то дела Миљенка Синдика, Ђорђа Иванова, Јосипа Болтижара, Веселина Бањевића, Мита Коматине, Јовице Првуловића и Слободана Радојковића.

Београдска фирма БГ Урбанлукс основана је 28. септембра 2016. године и основна делатност јој је изградња стамбених и стамбено-пословних објеката, наводи се на сајту АПР.

БИП је, подсетимо, недавно продат конзорцијуму немачке компаније и домаће фирме „Ауточачак“ и то за 2,09 милијарди динара (око 17,7 милиона евра).

Они су једини и доставили понуду на јавни позив за приватизацију БИП-а која је и прихваћена јер је износила више од половина процењене цене ове компаније, која је била 4,1 милион динара.

Каква судбина чека ову компанију, која је од 2015. године била у стечају, након ове најновије приватизације за сада је прецизно неизвесно.

Оно што је извесно то је да је на локацији поред Мостарске петље планирана градња комерцијалних садржаја, што је наведено у Плану детаљне регулације.

Циљ израде плана, како се навело у документацији, јесте формирање новог градског центра уз станицу “Прокоп” и стварање услова за развој комерцијалних делатности, као и трансформација старе Вајфертове пиваре из 1873. године зарад индустријског туризма.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ПРОДАТ ИНСТИТУТ ЗА ВОДОПРИВРЕДУ ,,ЈАРОСЛАВ ЧЕРНИ“

МОНТЕКС МК-ДК ИНВЕСТ ГРАДИ НОВУ ЗГРАДУ У ЈУЖНОМ БУЛЕВАРУ

Блиц,

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x