ПОЧИЊЕ ГРАДЊА НОВЕ ЦАРИНАРНИЦЕ ЛУКЕ БЕОГРАД

НОВА ЦАРИНАРНИЦА

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас почетку изградње нове царинарнице Луке Београд, на простору између ауто-пута и Кванташке пијаце.

Нова царинарница ће имати више од 5.500 метара квадратних, те да ће њена изградња омогућити измештање камиона из центра града.

– Нова царинарница је много значајнија од самог објекта јер ће убудуће онемогућити камионима да улазе у уже градско језгро. На тај начин ћемо дати додатни допринос заштити од загађења, с обзиром на то да је камионски теретни саобраћај био велики загађивач ваздуха – истакао је заменик градоначелника.

Прецизирао је да ће нови објекат имати више од 260 паркинг места за камионе, такође и нови простор за „паук” ЈКП „Паркинг сервис”, кориснички центар, као и хангаре за поправку шпедитера.

БОНУС ВИДЕО

– Имаћемо боље услове за рад, посебно за запослене који раде на „пауку”. Наш „Паркинг сервис” се развија веома успешно и стално шири своје услуге. Веома брзо ћемо изаћи и са планом нових гаража у Београду, јер је последња изграђена још 2004. године – навео је Весић.

Он је додао да се у Блоку 45 гради и нова управна зграда „Паркинг сервиса”, где ће ово предузеће после више деценија добити своју кућу, а грађани на Новом Београду уједно и кориснички центар.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић поновио је да данас започиње изградња нове царинарнице.

– Када је будемо завршили, у самом граду неће бити више тешког камионског саобраћаја. „Паркинг сервис” ће у наредних десетак дана потписати меморандум о сарадњи са царином, тако да ће камионски саобраћај бити усмерен на обилазнице – истакао је Чупковић и додао да ће нови објекат имати и електропуњаче.

беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x