ПОБУНА У БЛОКУ 8, НЕ ЖЕЛЕ ЗГРАДУ ОД 42 ХИЉАДЕ КВАДРАТА

У БЛОКУ 8 ИПАК НЕЋЕ БИТИ ГРАДЊЕ

Побуна у Блоку 8 због планирања нове зграде на слици Фото: Беоинфо/ПЦ Арт

Представници станара зграде познате као „кинески зид“ у Блоку 8 на Новом Београду саопштили су да је најава изградње пословно-стамбеног комплекса на око 42.000 квадрата, на месту некадашњег Центротекстила, на зеленој површини, која би њима блокирала приступ ваздуха и светлости „претећи злочин“.

„Комплекс који ће заувек отети оно мало паркинг места, наше зелене површине, наше борове, ваздух, паркић и простор где се играју наша деца. План је да се гради супротно закону, манипулацијом и насилном пренаменом претежне намене објекта из комерцијалне у стамбену, повезујући парцеле и објекте ради добијања на грандиозности површине и квадрата за продају“, наводи се у саопштењу представника станара.

У саопштењу се додаје да су представници 500 породица које живе на 15 метара од будућег градилишта у згради у Булевару Михаила Пупина 183-197 градском Секретаријату за урбанизам поднели две колективне и више појединачних примедби на Нацрт урбанистичког пројекта, на које нису добили одговор.

Да подсетимо, током прошле године слична ситуација догодила се и у Блоку 37, када су станари успели да одбране зелену површину од градње вишеспратнице.

Борби се тада прикључио и град који је преговарао са аустријским инвеститором, како би одустао од градње на тој парцели.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

У ПЛАНУ ГРАДЊА НА 300 ХЕКТАРА КОД КРЊАЧЕ ПРЕМА ПАНЧЕВУ

Н1

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

2 Коментари
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
miami
miami
2 године пре

Grad da je pametan, porusio bi nehumanu… Читај даље »

Filip
Filip
2 године пре

i opet ce kao i za blok… Читај даље »

2
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x