ПОБУНА У БЛОКУ 8, НЕ ЖЕЛЕ ЗГРАДУ ОД 42 ХИЉАДЕ КВАДРАТА

У БЛОКУ 8 ИПАК НЕЋЕ БИТИ ГРАДЊЕ

Побуна у Блоку 8 због планирања нове зграде на слици Фото: Беоинфо/ПЦ Арт

Представници станара зграде познате као “кинески зид” у Блоку 8 на Новом Београду саопштили су да је најава изградње пословно-стамбеног комплекса на око 42.000 квадрата, на месту некадашњег Центротекстила, на зеленој површини, која би њима блокирала приступ ваздуха и светлости “претећи злочин”.

„Комплекс који ће заувек отети оно мало паркинг места, наше зелене површине, наше борове, ваздух, паркић и простор где се играју наша деца. План је да се гради супротно закону, манипулацијом и насилном пренаменом претежне намене објекта из комерцијалне у стамбену, повезујући парцеле и објекте ради добијања на грандиозности површине и квадрата за продају“, наводи се у саопштењу представника станара.

У саопштењу се додаје да су представници 500 породица које живе на 15 метара од будућег градилишта у згради у Булевару Михаила Пупина 183-197 градском Секретаријату за урбанизам поднели две колективне и више појединачних примедби на Нацрт урбанистичког пројекта, на које нису добили одговор.

Да подсетимо, током прошле године слична ситуација догодила се и у Блоку 37, када су станари успели да одбране зелену површину од градње вишеспратнице.

Борби се тада прикључио и град који је преговарао са аустријским инвеститором, како би одустао од градње на тој парцели.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

У ПЛАНУ ГРАДЊА НА 300 ХЕКТАРА КОД КРЊАЧЕ ПРЕМА ПАНЧЕВУ

Н1

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

2 Thoughts to “ПОБУНА У БЛОКУ 8, НЕ ЖЕЛЕ ЗГРАДУ ОД 42 ХИЉАДЕ КВАДРАТА”

  1. miami

    Grad da je pametan, porusio bi nehumanu zgradu kineski zid. A drugo, I ova je drugi zid. Nisu izasli mentalno od pre 70 godina po pitanju arhitekture.

  2. Filip

    i opet ce kao i za blok 37, prvo narod iz ostalih blokova stati uz njih a zatim ce grad morati da povuce ovaj neprimeren plan

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.