ОТВОРЕНА ПЕТЉА БАТАЈНИЦА (ВИДЕО)

ОТВОРЕНА ПЕТЉА БАТАЈНИЦА (ВИДЕО)

 

У Београду је пуштена у саобраћај петља Батајница, укупне дужине 3,5 километара, која представља директан излазак на аутопут Е-75 и везу са старим Новосадским путем, али ће повезивати и будући Батајнички булевар и логистички центар за интермодални транспорт, са аутопутем Е-75.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ЗА ЧИТАЊЕ: РУШЕЊЕ ЗГРАДЕ У АДМИРАЛА ГЕПРАТА ЗБОГ ГРАДЊЕ КАНЦЕЛАРИЈА

„Урађена су 3,5 километра саобраћајнице за 8,8 милиона евра, а било је договорено 9,6 милиона евра. Први пут да смо због рада надзорног органа и коректности извођача, компаније ‘Штрабаг’, успели да направимо нешто и пре рока и за мање новца и да комплетан путни објекат има све дозволе“, рекао је на отварању саобраћајне петље председник Србије Александар Вучић.

 

Он је истакао да ће петља омогућити повезаност Батајнице са саобраћајном обилазницом око Београда, те да ће ће људима који живе у Батајници, Угриновцима, Бусијама, Новој Пазови, Земун Пољу, убрзати кретање и оклашати путовање где год да крену.

Вучић је захвалио и Европској банци за обнову и развој на повољном финансијском аранжману за изградњу Батајничке петље.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић оценио је да је петља Батајница најзначајнија капитална инвестиција обилазнице око Београда.

„Завршетак пројекта је важан за Земун и сва земунска насеља, као и за све општине које се наслањају на ову саобраћајницу“, рекао је он.

Ковачевић је навео да ће ова саобраћајница побољшати квалитет живота градјана и унапредити пословну климу у општини.

„Отварање ове петље значи реални потенцијал за проширење индустријске зоне“, рекао је Ковачевић.

Навео је да се у Батајници ради неколико капиталних пројеката као што су део брзе пруге на деоници Београд-Нови Сад, интермодални терминал са логистичким центром, продужетак Белегишке улице, која ће се повезати на нову петљу, како би грађани насеља Шангај, Бусије и Угриновци имали бржу саобраћајну везу са Земуном.

Додао је да је у плану изградња саобраћајнице Земун Поље-Угриновци, изградња надвожњака преко пруге у Батајници, проширење Батајничког друма, изградња фабрике за прераду отпадних вода, изградња примарне кенализационе мреже, реконструкција комплетне водоводне мреже у насељу Шангај. У плану је, како је рекао, и реконструкција амбуланте локалног дома здравља, проширење гробља, а покренута је и иницијатива за изградњу спортске хале и средње школе у Батајници.

Беоинфо

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x