Савамала: Тужилаштво тражи унутрашњу контролу полиције.

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило да је упутило захтев Служби унутрашње контроле полиције за вршење додатних провера у вези с рушењем објеката у делу Београда Савамала у ноћи између 24. и 25. априла.

У саопштењу се наводи да је упућен „захтев Служби унутрашње контроле полиције за вршење провера везано за догађаје у Херцеговачкој улици и учешћа полицијских службеника у наведеним догађајима“.

„Уз претходну успешну сарадњу с надлежним полицијским службама које су одмах поступиле по налогу тужилаштва и отпочеле рад у оквиру својих законских овлашћења на утврђивању свих релевантних чињеница и околности везаних за догађаје у Херцеговачкој улици, очекујемо да ће и додатне провере бити извршене у најкраћем року“, наводи се у саопштењу.

ВЛАСНИК СРУШЕНЕ „ИСКРЕ“ СЕ ОГЛАСИО САОПШТЕЊЕМ

Душан Миљевић, власник предузећа „Искра“д.о.о огласио се саопштењем у којем наводи да ниједан објекат није испуњавао услове да буде срушен.

„Неки од срушених објеката имали су важећу привремену дозволу, неки важећу употребну дозволу, а неки важећу грађевинску дозволу. Ни за један од ових објеката надлежни органи никад нису ни покренули било какав поступак рушења“, наводи се у саопштењу.

ПРОТЕСТ ДС – А У САВАМАЛИ

Грађани су се окупили у Херцеговачкој улици где Демократска странка организује протест због рушења објеката на том месту које су спровели још увек непознати људи под фантомкама. На протесту су се појавили и лидери појединих опозиционих странака – Санда Рашковић Ивић, Борис Тадић и Бојан Пајић.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x