Откривена спомен – плоча Ружици Сокић

Комисија за споменике и називе тргова и улица прихватила је иницијативу Фондације Ружица Сокић да се на кући у којој је живела постави спомен плоча. Поводом Дана позоришта, У Крунској 50,  плочу су открили глумица Рада Ђуричин и Андреја Младеновић, заменик градоначелника.

Глумица Рада Ђуричин је рекла да се нашој великој глумици Београд захваљује за све радости које је својим раскошним даром Београду даривала.

„Не само Београду, са позориштем у срцу Ружица је стизала у касабе и паланке, у градове и метрополе, на мале камерне сцене и под светла великих поѕорница. Њено изузетно глумачко умеће освајало је све, и сиромашне и богате и неуке и упућене, а освајаће и убудуће њене блиставе улоге на филмским тракама и телевизији и биће важне за оне који тек долазе, рекла е Ђуричин.

Ружица Сокић је каријеру почела давне 1957. године, у филму „Доктор“, да би потом играла у филмовима „Кад будем мртав и бео“, „Боксери иду у рај“,“ Ужичка република“,“ Савамала“ и другима. Комедија „Тесна кожа“ донела јој је највећу популарност, а за филм „Жута“ награђена је Златном ареном на Филмском фестивалу у Пули. Неке од њених познијих великих улога су Таска у великом биоскопском хиту „Зона Замфирова“ и кума Аница у популарној серији „Грех њене мајке“. Преминула је 19. децембра 2013. године у 79. години.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x