Паригуз ће постати нова атракција Београда

17 километара од Београда налази се језеро у Реснику необичног имена – Паригуз. На његовим обалама данас су се окупили волонтери, мештани и градски функционери како би обавили пролећно чишћење.

Годинама већ постоје предлози да се од језера направи туристички комплекс, али се од планова није много одмакло.

„Покренули смо израду плана детаљне регулације за овај део Ресника и када он буде завршен имаћемо основ да кроз јавно приватно партнерство или неку другу врсту улагања овде изградимо туристичко пословни комплекс. Пре његове изградње језеро ће бити очишћено и верујем да ћемо у наредним годинама од овога направити ново излетиште“, рекао је градски менаџер Горан Весић.  Према његовим речима, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда покренула је изградњу јужне саобраћајнице која омогућава брз долазак до језера.

Фото: Беоинфо
Фото: Беоинфо

„Тренутно решавамо имовинско – правне односе, након чега следи тендер и избор извођача радова. У току је израда плана детаљне регулације за Топчидерску реку, после чега би требало да почне и њено уређење.

Језеро Паригуз је настало 80 – их година током изградње вештачке бране  Реснику, због заштите од поплава у том крају.

Подсећамо, Владан Коцић, председник општине Раковица,  прошле године је најављивао да постоје заинтересовани за улагања, међу којима се издвајала италијанска понуда о изградњи спорто – рекреативног комлекса вредног 15 милиона евра.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x