ОД ПОНОЋИ ПУШТАЈУ САОБРАЋАЈ У СТАРИНЕ НОВАКА, А ЗАТВАРАЈУ КА ФРАНЦУСКОЈ

Екипа портала Београдске.рс присуствовала је завршном асфалтирању раскрснице 27. марта, Старине Новака и Улице Краљице Марије.

 

 

Раније данас радове је обишао и градоначелник Зоран Радојичић који је  најавио да ће раскрсница бити пуштена у саобраћај у поноћ. 

– Било ми је важно да обиђемо радове и разговарамо са радницима који обављају тешке физичке послове увек у пуном капацитету и за време великих врућина. Надам се да ће временски услови наредних дана бити повољни, тако да ће радови бити настављени досадашњим темпом – рекао је градоначелник.

Према његовим речима, ово је веома значајан правац који је високофреквентан и у интересу је свих да радови буду квалитетно изведени и да град дугорочно реши проблем у овим улицама.

План је да 15. септембра потпуно буде завршена раскрсница Таковске и Џорџа Вашинтона, а 1. септембра раскрсница Деспота Стефана и Џорџа Вашинтона.

Такође, грађани би требало да знају да ће вечерас од поноћи једна страна раскрснице Таковске и 27. марта бити затворена – додао је Радојичић и захвалио грађанима који су, како је истакао, показали велико стрпљење током актуелних радова широм престонице.

По завршетку свих радова, градоначелник је истакао да ће ове улице бити лепше и безбедније са комплетно новом комуналном инфраструктуром која је била стара и по 50 година.

– Имаћемо коловоз са пет трака, нове тротоаре, паркинг места, ЛЕД осветљење,  семафори ће бити прилагођени особама са инвалидитетом, деци и старима, а на свим раскрсницама ће бити постављене камере – казао је Радојичић.

 

СТОЈЧИЋ: РАДОВИ ОБИМНИ И КОМПЛИКОВАНИ

 

Градски архитекта Марко Стојчић је, како се наводи у саопштењу Градске управе, у Улици 27. марта истакао да радови теку одлично ако се у обзир узму изузетно тешки услови у којима се одвијају и изразио велику захвалност радницима који разумеју потребе Београђана и Града Београда како би радови били окончани што пре.

„Ангажован је велики број људи, а обим радова је далеко већи од онога што је пројектом било предвиђено. Наиме, тек након што су направљени широки откопи утврђено је да постоји много кварова који су морали да буду отклоњени. Апелујем на грађане да имају разумевања за ситуацију у којој смо се нашли. Веома је важно да радови буду урађени квалитетно како бисмо у наредних неколико деценија били мирни по питању овог дела града. Наравно, исто толико је важно да сачувамо здравље свих људи који су ангажовани на овом послу и да минимум услова за рад буде испоштован. Због свега тога молим грађане за додатно стрпљење јер је посао превише обиман и компликован“, истакао је градски урбаниста.

 

НОВИ РАДОВИ И ИЗМЕНЕ У САОБРАЋАЈУ ОД 16. АВГУСТА

 

– Током извођења радова на реконструкцији и уређењу улица Џорџа Вашингтона и Цара Душана (део између Булевара деспота Стефана и Француске) од 16. августа до 7. новембра, као и половина раскрснице улица Булевар деспота Стефана и Џорџа Вашингтона (десна страна гледано у смеру ка Тргу републике) и половина раскрснице улица Таковска и Џорџа Вашингтона (десна страна гледано у смеру ка Панчевачком мосту) од 16. до 26. августа доћи ће до промена у раду линија јавног превоза – најављено је из Секретаријата за јавни превоз.

 

* возила са линије 5А (Дорћол/СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“ – Вуков споменик) ће као и у претходном периоду саобраћати на траси: Терминус Дорћол, Тадеуша Кошћушка, Цара Душана, Француска, Браће Југовић, Дечанска, Трг Николе Пашића, Булевар краља Александра, Вуков споменик

* возила са линије 79 ће у зони радова саобраћати улицама: Терминус Дорћол, Тадеуша Кошћушка, Цара Душана, Венизелосова, Поенкареова, Цвијићева, Димитрија Туцовића и даље редовном трасом.

Током извођења радова у зонама раскрсница улица Булевар деспота Стефана и Џорџа Вашингтона и улица Таковска и Џорџа Вашингтона, доћи ће до заузећа половине коловоза у зони раскрсница, због чега ће се возила јавног превоза кретати двосмерно преосталом ширином коловоза, при чему ће бити примењен следећи режим рада линија јавног превоза:

* привремено се укида тролејбуска линија 40 и уместо ње ће саобраћати аутобуска линија 40А на релацији Звездара – Бањица 2,

* линије 33 и 48 се враћају на своје редовне трасе.

* привремено се измешта стајалиште „27. марта“ (смер према Панчевачком мосту) за линије јавног превоза 23, 40А и 77 на локацију која се налази око 30 метара после раскрснице са улицом Далматинска, као и стајалиште „Џорџа Вашингтона“ (смер према Панчевачком мосту) за линије јавног превоза 16, 27Е, 32Е, 35, 43, 58, 95, 96 на локацију која се налази око 45 метра након постојеће локације.

 

Београдске.рс, Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x