НОВЕ КУЛЕ, СПОРТСКИ ОБЈЕКТИ И КОНТРОЛА УРЕЂЕЊА ИЗЛОГА

DELTA DISTRIKT

Поред осталих, усвојен је и План детаљње регулације за део блока 20 у коме Делта холдинг планира изградњу хотела и пословне зграде Фото: Delta real estate

Одборници Скупштине града сагласили су се на седници са бројним планским актима који ће детаљније регулисати поједине делове Београда.

Донети су, између осталог, планови детаљне регулације за деo Кумодража, затим за део блокова 20 и 32 на Новом Београду (можете читати о новим кулама у посебној вести на овом линку), део блока северно од Виноградске улице у истој општини, а измењен је и допуњен План детаљне регулације за део подручја западно од Улице Тошин бунар.

Измењен је и допуњен Просторни план општине Обреновац. Усвојен је и План детаљне регулације за блок улица од Тадеуша Кошћушка до Страхињића бана на Старом граду, као и измене и допуне плана за Блок 36 у овој општини.

Главни урбаниста Марко Стојчић истакао је три најважнија плана и то оне који се односе на комплекс „11. април” и проширење спортских садржаја, затим на насеље Кумодраж и за изградњу фискултурне сале у Првој гимназији на Дорћолу. 

– Настављамо уређење блоковских саобраћајница, а то се односи на неуређене интерне просторе. Ван снаге се ставља План детаљне регулације Аде Хује, а подсетићу вас да смо прошле године донели План генералне регулације за град Београд којим смо већи део Аде Хује прогласили за парк-шуму. Циљ је да не би некоме некада пало на памет да Аду Хују претвара у урбанизовану зону. Истакао бих и наставак реализације БИО4 кампуса у Војводе Степе, што је стратешки пројекат Владе Републике Србије – појаснио је Стојчић.

ВЕЋА БРИГА О ИЗЛОЗИМА И ФАСАДАМА

Изменом Одлуке о комуналном реду први пут се истиче појам естетике и односиће се на неуредне фасаде и излоге.

На основу тога комунални или грађевински инспектор може да упути допис Комисији за планове која ће давати тачно упутство како уредити објекат.

Уважавајући мишљење Института за српски језик САНУ, а на иницијативу Државног архива Србије, убудуће ће се правилно транскрибовати назив улице која је именована по шкотско-америчком индустријалцу и добротвору Ендруу Карнегију. Подсетимо, средствима његове фондације својевремено је подигнута зграда Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић”. Дакле, улица се више неће називати Карнеџијева, већ Карнегијева.

На општини Чукарица Улици Петра Драпшина мења се назив и одређује се да то убудуће буде Улица Миодрага Живковића, српског вајара и универзитетског професора, на иницијативу грађана Бановог брда. На данашњој седници усвојене су и одлуке којима се прецизирају и допуњују називи појединих улица у Гроцкој и на Вождовцу. 

Скупштина Града Београда донела је Одлуку о подизању спомен-бисте генералу Божидару Јанковићу и тим поводом образовала одбор који ће се бавити спровођењем ове одлуке.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

СЕЛФИНВЕСТ НА ДОРЋОЛУ ГРАДИ КОМПЛЕКС ОД 73.000 м2

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x