НИШТА ОД РАДОВА У БУЛЕВАРУ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА?

НИШТА ОД РАДОВА У БУЛЕВАРУ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА

Фото: Градилиште булевара/Београдске.рс архива

Иако је рок за пријаву на тендер за извођење радова на завршетку изградње саобраћајнице Патријарха Павла био продужен до 26. јануара, ни овог пролећа неће почети спајање изграђеног дела са Мостом на Ади.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда је пре неколико дана одлучила да обустави набавку – Извођење радова на завршетку изградње саобраћајнице Патријарха Павла-1.етапа јер су све понуде проглашене неприхватљивим.

Oба понуђача дала су понуде чија цена превазилази процењени износ јавне набавке од 2.100.000.000,00 динара, наводи се у Одлуци која је објављена на Порталу јавних набавки.

На тендер који је окончан крајем јануара пријавиле су се две групе понуђача:

  1. Грин декор доо (Green decor), Strabag AG i Strabag doo, чија понуда износи 2.707.537.855,76 (без ПДВ-а) и
  2. АТМБГ доо Нови Београд, D.C. Energocoop d.o.o, Demetra RB doo, DUNEX doo, GEOURBGROUP, Intergradnja COOP d.o.o, RAS inženjering niskogradnja, RESA gradnja Banovci, SMART FOUNDATION doo и STARTING doo Batajnica чија понуда износи 2.659.337.380,95 (без ПДВ-а).

Подсетимо, првобитни рок био је 12. јануар, а посао је процењен на 2,1 милијарду динара (око 18 милиона евра).

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић је раније најавио да ће радови кренути чим се изабере нови извођач и истакао да ће се на тај начин значајно растеретити саобраћајни чеп који се ствара на том потезу.

Шапић је почетком прошле године, када је завршена друга етапа реконструкције Булевара (деоница од Кошутњака до улице Пере Велимировића), рекао да ће, „након добијања грађевинске дозволе, за месец и по до два почети радови на деоници од Кошутњака до Моста на Ади“.

„То значи да би, уз поштовање рокова у лето 2024. године било завршено спајање са Мостом на Ади“, рекао је тада Шапић и додао да ће и трамвајска инфраструктура бити спојена са Мостом на Ади и да ће бити по две траке у сваком правцу.

Део пројекта који није реализован Фото: Беоинфо архива

РАС ИНЖЕЊЕРИНГ ЖЕЛИ ПОНОВО НА ГРАДИЛИШТЕ

Булевар патријарха Павла пре годину дана са Мостом на Ади је требало да споји компанија ,,Рас инжењеринг нискоградња“ која је тај посао започела у априлу 2022. док је на пролеће прошле године требало да буде завршен.

Међутим, радови су недуго након отпочињања обустављени, а мајстори се нису вратили на градилиште.

Наш портал је без успеха покушао у међувремену да сазна шта је прави разлог, али је тек зимус Александар Шапић открио да град са извођачем ,,није успео да нађе заједнички језик“.

Грађевинска табла са градилишта од прошле године Фото: Београдске.рс

Како је Шапић рекао тада, од момента када је постао градоначелник покушавао је на све могуће начине да се не раскине стари уговор, како би извођач почео да ради.
– Нисмо никако успели да нађемо заједнички језик, односно извођач није желео да прихвати да под тим околностима изводи радове јер су цене грађевинског материјала драстично скочиле. Тражио је раскид уговора и то је био разлог што се ових годину дана није кренуло са радовима на Булевару патријарха Павла, односно на спајању овог дела силаска са Моста на Ади са оним који смо завршили пре неколико месеци рекао је Шапић.

Предузеће Рас инжењеринг нискоградња се са групом извођача пријавило са понудом и на последњи тендер који је управо окончан неуспешно.

Портал јавних набавки, Београдске.рс, Политика

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ОВЕ ГОДИНЕ КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ХОТЕЛА У AIRPORT CITY КОМПЛЕКСУ

ПРЕКОПУТА АДЕ У ПЛАНУ СТАНОВИ И КОМЕРЦИЈАЛНИ ОБЈЕКТИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x