НА АУТОКОМАНДИ ЋЕ БИТИ СТАНИЦА ,,ЈУГ“

НА АУТОКОМАНДИ ЋЕ БИТИ СТАНИЦА ,,ЈУГ

Паркинг несуђеног тржног центра ,,Делта планет“ по најавама би могао да постане аутобуска станица за путнике јужно од Саве Фото: Београдске.рс

Александар Шапић најавио изградњу аутобуске станице ,,Југ“, али говорио и о новом року за отварање главне станице на Новом Београду.

Председник Привременог органа Града Београда открио је данас да Град планира изградњу испоставе за главну аутобуску станицу, односно изградњу аутобуске станице „Југ” код Аутокоманде.

– Коначно смо нашли решење за једну испоставу или аутобуску станицу „Југ” како смо назвали. Локација за њу је иза Аутокоманде, када се крене ауто-путем ка Нишу. Чим пређете петљу „Аутокоманда”, са десне стране увелико радове изводе Градска грађевинска дирекција и „Паркинг сервис”. Идеја нам је да у следећих пар месеци, чим то буде готово, овде пребацимо добар део возила који ће ићи на југ и људи неће морати да прелазе реку и улазе у гужву – казао је приликом обиласка радова у блоку 42 на Новом Београду.

ЗА ГЛАВНУ СТАНИЦУ НОВИ РОК – НА ЈЕСЕН

Сада већ можемо да очекујемо да ће на јесен све бити потпуно спремно, рекао Шапић

Напоменуо је и да, када се заврши објекат од 27.000 метара квадратних, то неће бити само станична зграда, већ ће имати и комерцијалне садржаје.

– Оног момента када објекат буде завршен, ту ће бити централна станична зграда. Идеја је да ово што је сада станична зграда (анекс) буде само за приградски саобраћај и да направимо и ту једну врсту квалитативног искорака, односно да возила која саобраћају и опслужују само Београђане или грађане који користе приградски саобраћај могу да имају своју посебну станичну зграду.

Очекујемо у следећих неколико месеци да започне изградња главне станичне зграде, а онда је рок неке две-три године. Осим тога, гради се и велики паркинг, а када буде био завршен, ово ће бити једна од најфункционалних и најбољих аутобуских станица у читавој Европи – истакао је Шапић.

Поред тога, навео је Шапић, прекопута ће бити изграђена и станична зграда за железнички саобраћај, тако да ће овај овде део постати чвориште не само београдског саобраћаја већ и саобраћаја читаве Србије. 

Када се заврши објекат од 27.000 квадрата, то неће бити само станична зграда, већ ће имати и комерцијалне садржаје.“

Нагласио је да су ово ствари које суштински мењају саобраћајну слику Београда јер ће нова аутобуска станица извући око 5.000 аутобуса који свакодневно пролазе кроз центар града.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ИЗМЕЂУ КРЊАЧЕ И ОВЧЕ ПЛАНИРА СЕ НОВО НАСЕЉЕ

ОБЈАВЉЕНИ ПРОЈЕКТИ ЗА РЕШАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x