Музеји на десет дана отварају врата – од 10 до 10

Манифестација „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10” ове године одржаће се од 12. до 21. маја. Реч је о националној музејској иницијативи, највећој до сада на територији Србије, која се одржава по други пут.

Тема овогодишње манифестације је „Мој музеј, мој град” и има за циљ да повеже локалну заједницу и музеј, као место заједничког доживљаја баштине. Улаз је бесплатан током свих десет дана.

Ове године манифестацији се прикључило 75 музеја и сродних институција у 54 града и места. Бесплатни програми ће се одвијати на преко 130 локацијa и обухватају читав низ изложби и пратећих активности у виду презентација, радионица, дечјих програма, предавања, јавних разговора и других садржаја. Манифестација обухвата Међународни дан музеја (18. мај), 12. Европску ноћ музеја (21. мај) и Националну недељу музеја.

Национална манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања, уз подршку Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање, Секретаријата за културу Града Београда, Градске управе за културу Нови Сад, Музејског друштва Србије и Националног комитета ICOM Србије.

Више информација о учесницима и програмима можете пронаћи на веб-сајту манифестације www.muzejisrbije.rs, на веб-сајту Народног музеја у Београду, као и на друштвеним мрежама манифестације Фејсбук, Твитер и Инстаграм.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x