МИНИСТАР МАЛИ СА КИНЕЗИМА ПОТПИСАО СПОРАЗУМ О МЕТРО ДЕПОУ

МЕТРО ДЕПО

 Министар финансија Србије Синиша Мали потписао је са кинеском компанијом Пауер Чајна споразум за пројектовање и изградњу депоа на Макишу за београдски метро.

„Са Пауер Чајна смо потписали споразум који је још један корак ка реализацији великог пројекта изградње београдског метроа. То је Уговор о пројектовању и изградњи депоа, места са којег ће се управљати целокупним системом метроа. Ту ће бити одржавање свих композиција метроа. Споразум је вредан око 200 милиона евра и у  наредних 60 месеци очекујемо да ће бити завршена изградња тог депоа“, рекао је Мали за Танјуг после потписивања, преноси Политика.

Мали је нагласио да радови на изградњи метроа теку несметано.

„На површини од 72 хектара, што је огромна површина и на њој се тренутно изводе припремни радови, као што су насипање песка, камена и свега што је неопходно да би се овај депо изградио. За грађане Београда, али и целе Србије и ово обећање које смо дали испунићемо. До 2028. прва линија метроа у Београду треба да буде завршена, друга линија до 2030. године“, рекао је Мали.

Прва линија је укупно дуга 21,4 километара од Макиша до Миријева. Друга линија је од Миријева ка Бежанији и трећа линија прави се, такође, ка Бежанији. Како је рекао, то ће бити систем три линије метроа заједно са деловима јавног превоза у Београду, трамваја, тролејбуса и аутобуса и биће потпуно нови систем јавног превоза.

„Вишедеценијски сан који остварујемо на овај начин. Један огроман инфраструктурни пројекат који не само да доприноси даљем развоју инфраструктуре, решавању саобраћајних проблема и загађења у Београду, већ доприноси и даљем развоју Србије“, рекао је Мали.

БОНУС ВИДЕО: СТАЊЕ НА МАКИШКОМ ПОЉУ ГДЕ СЕ НАСИПА ТЕРЕН ЗА ДЕПО

Политика

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

СЕЛФИНВЕСТ НА ДОРЋОЛУ ГРАДИ КОМПЛЕКС ОД 73.000 м2

УСКОРО РУШЕЊЕ ТЦ ,,ЕКСТРА“, КРЕЋЕ ГРАДЊА ПРОЈЕКТА ,,СОУЛ64″

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x