ЛИДЛ ЋЕ ГРАДИТИ ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР НА БУБАЊ ПОТОКУ

ЛИДЛ ЋЕ ГРАДИТИ ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР НА БУБАЊ ПОТОКУ.jpg

Локација будућег комплекса Фото: Беоинфо/Елаборат за рани јавни увид

Уз аутопут Београд-Ниш на потезу од Траншпед петље до ОМВ пумпе градиће се Лидлов логистички центар.

То је део ширег плана да се простор уз аутопут и обилазницу око Београда намени привреди.

Како се наводи у Елаборату који ће бити основ за израду Плана детаљне регулације, планира се бруто развијена грађевинска површина на овом подручју од 650.000 м2 и да у овој зони буде 8.000 запослених.

Како стоји у Елаборату за рани јавни увид који је објавила градска управа, подручје које се разматра за изградњу је површине од скоро 52 хектара.

Оквирна граница Плана обухвата део територије општина Вождовац и мањим делом Гроцка.


Предложеном границом обухваћен је простор између пруге Београд – Велика Плана, улице Зучка капија, улице Нова 10 и Завојничке реке – односно цео блок 02 и делови блокова 01 и 03, дефинисани Планом детаљне регулације за зону комерцијалних и привредних садржаја дуж ауто-пута Београд-Ниш.

Дуж обилазног аутопута планирана је једна од важнијих привредних зона Београда.

Планом се предвиђа потпуна трансформација великих неизграђених површина дуж аутопута и формирање нове локације за развој привредних и комерцијалних делатности – логистичког комплекса.


За активирање ове зоне неопходно је најпре опремање примарном саобраћајном и инфраструктурном мрежом и објектима.


С обзиром да се на обухваћеном подручју планирају веома велики радови на уређењу терена, регулисању водотокова, инфраструктурном и саобраћајном опремању, у фази израде Нацрта плана, потребно је сагледати могућности за фазну реализацију планираних саобраћајних и инфраструктурних решења и омогућити реализацију прелазних решења, стоји у документу.

Посебан значај ове локације је у оквиру робних и робно-транспортних центара на јужном правцу Београда. Укрштај Обилазнице Београда Е-75 и градског аутопута, као и веза на трасу постојећег кружног пута и близина железничке пруге локацијске су предности које ово подручје предодређују за изградњу робно-транспортних и складишних капацитета.

За активирање ове зоне потребна су значјна средства за уређење и опремање земљишта (насипање и регулисање водотока, изградња цевовода за снабдевање водом и др. наводи се у Елаборату.

Елаборат је наручила компанија ,,Лидл“, а израда је поверена предузећу за пројектовање грађевинских објеката ,,PC ART“ из Београда.


Рани јавни увид за потребе израде Плана детаљне регулације за зону комерцијалних и привредних садржаја дуж ауто-пута Београд–Ниш, јужно од наплатне рампе Бубањ поток, за део целине 2 – цео Блок 2 и делове блокова 1 и 3, градске општине Вождовац и Гроцка трајаће од 25. марта до 8. априла ове године.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: РАД КОМЕРЦ ШИРИ КАПАЦИТЕТЕ ПОСЛОВНЕ ЗГРАДЕ

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ТРЖНОГ ЦЕНТРА УШЋЕ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x