НОВИ ТЕНДЕР ЗА ТИРШОВУ 2, ЦЕНА ОСТАЛА ИСТА

РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗГРАДЊУ ТИРШОВЕ 2

Овако би требало да изгледа клиника према најновијем решењу Фото: Архитектонско-грађевински Институт д.о.о.

Министарство за јавна улагања објавило је нови тендер за изградњу Универзитетске дечје клинике Тиршова 2.

Цена тендера је иста као и прошли пут – 11.200.000.000 динара, али се разликује тендерски поступак.

Пошто су на претходном понуде проглашене неприхватљивим, сада се извођач тражи у конкурентном поступку са преговарањем, уместо у отвореном поступку.

Министарство за јавна улагања обуставило је претходни тендер за изградњу Универзитетске дечје клинике Тиршова 2 због превисоке цене коју је понудила једина група понуђача која се јавила на тендер.

Једину понуду на тендеру доставио је конзорцијум фирми СМБ Градња, W.Д. Конкорд Вест, Телегруп, МПП Јединство ад Севојно, А.Р.Ј Технолоџи, ДБС, Електрозапад, Ипон Систем, Премер Савковић и ПП Инжењеринг Стојановић, али је она била виша за око 4 милијарде динара без ПДВ-а.

Да подсетимо, претходни тендер за извођење радова на изградњи нове зграде Универзитетске дечје клинике ,,Тиршова 2″ је расписан 12. јула прошле године, а рок за доставу понуда био је до 14. септембра.

ТЕМЕЉ КОЈИ ЧЕКА НАСТАВАК РАДОВА

До сада је у припремној фази ископана и обезбеђена темељна јама површине веће од фудбалског терена и дубока 23 метра, док најава изградње комплекса траје од 2027. године.

ШТА ЈЕ КОНКУРЕНТНИ ПОСТУПАК СА ПРЕГОВАРАЊЕМ?

Закон дефинише специфичне ситуације у којима наручилац може да примени конкурентни поступак са преговарањем за јавну набавку, а једна од њих је и када су у претходном отвореном или рестриктивном поступку све понуде биле неприхватљиве, као што је случај са Тиршовом 2.

У овом случају, јавни наручилац „није дужан да објави јавни позив, ако у тај поступак позове да поднесу почетне понуде све и искључиво понуђаче који су у отвореном или рестриктивном поступку поднели понуду и испунили критеријуме за квалитативни избор привредног субјекта и ако почетни услови набавке нису битно измењени.“

ШТА ЋЕ СЕ ГРАДИТИ?

На обједињеној парцели ће се градити два објекта. Укупна нето површина објекта Универзитетске дечје клинике је преко 54.000  m2, а подстаница медицинских гасова је нето површине скоро 82 m2.

Спратност објекта је 3По+2Су+П+5. Садржаће 167-230 болничких постеља и 71 постељу у дневној болници.

За комплекс је предвиђено 528 паркинг места.

Пре око годину дана, Марко Благојевић, министар за јавна улагања и и Карло Монтичели из Банке за развој Савета Европе су потписали споразум о додели бесповратне помоћи за изградњу дечје болнице Тиршова 2, у износу од 35 милиона евра.

Портал јавних набавки, javne-nabavke.com, београдске.рс,

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ЦЕНТАР ЗА ВЕШТАЧКУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

СТАН 2,5 МИЛИОНА, ГАРАЖА 63.000 ЕВРА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x