УМЕСТО ХОТЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА МЕГА КОМЛЕКС СА ЛУКСУЗНИМ ХОТЕЛОМ

НОВИ-ХОТЕЛ-ЈУГОСЛАВИЈА-.jpg

Нови власник хотела ,,Југославија“ – Миленијум тим најављује улагање од преко 400 милиона евра у наредне 4 године.

Хотел Југославија је продат из стечаја за 27 милиона евра, што је половина процењене вредности имовине, компанији МВ инвестмент (ћерка-фирма Миленијум тима) која је била и једини понуђач.

Компанија „МВ Инвестмент“ купила је имовину у стечају компаније „Денјуб риверсајда“, у чијем је власништву био Хотел Југославија. Купац неће имати никаква дуговања, јер ће повериоци бити исплаћени новцем од продаје.

Компанија из Београда, која је заједно са фирмом у стечају сувласник парцеле, финансирала је израду Плана детаљне регулације за Блок 11 и део Блока 10 у Новом Београду, којим се предвиђа реконструкција хотела и градња нових 240.000 квадратних метара.

Шта је детаљно наведено у Елаборату, читајте у нашој посебној вести.

Хотел није под заштитом Завода за заштиту споменика културе од 2011. године.

Почетним улагањем које је веће од 42 милиона евра, заокружили смо преузимање комплетне локације бившег Хотела Југославија. Процес смо започели пре две године, куповином 100% удела у компанији МВ инвестмент која је власник простора у ком се до данашњег дана налази Гранд Цасино Београд. Иницирали смо измену Плана детаљне регулације, како бисмо могли да реализујемо изградњу модерног стамбено-пословног комплекса, са хотелом високе категорије, на локацији, која после 25 година, то апсолутно заслужује. Укупна улагања која планирамо у наредне четири године у том пројекту износе више од 400 мил ЕУР – указује се у саопштењу Милениум тима.

Компанија Миленијум тим послује дуже од две деценије, а најпознатији су по изградњи Београда на води, од недавно комплекса Експо 2027, Београдског метроа, Националног стадиона и других.

Поглед на окружење које би у наредне 4 године могло да добије још две куле од 155 метара Фото: Београдске.рс

Срећан сам што се банкротство завршило продајом, то је по мени најбоља опција. Нерешени имовинско-правни односи ће се решити на суду“, рекао је Иван Чакаревић, стечајни управник.

Пред Привредним судом у Београду у току је парнични поступак по оспореном излучном захтеву Луке Београд, у коме је тужилац против стечајног дужника и МВ Инвестмент покренуо имовинско-правни захтев који терети део поменуте катастарске парцеле где се налази хотел Југославија.

УМЕТНИЧКА ДЕЛА ПОД ЗАШТИТОМ

У огласу је наведено да имовину ..Денјуб риверсајд“ чине пословни простор на Булевару Николе Тесле 3 у Београду где се налази хотел Југославија, градско грађевинско земљиште на катастарској парцели 2442/1 катастарске општине (КО) Земун површине 45.613 метара квадратних, од чега је под објектом 13.981 квадрата, као и лустери и биста, скулптура, дело Александра Зарина.

За лустер таваницу у оквиру хотела Југославија наводи се да је у складу са решењем Музеја примењене уметности одређена за добро које ужива претходну заштиту Музеја примењене уметности.

За бронзану бисту део фонтане Водени цвет Александра Зарина је решењем Народног музеја Србије утврђено својство културног добра.

Хотел Југославија отворен је 1969. године, када је био и највећи и најмодернији хотел у СФРЈ, а међу његовим гостима били су британска краљица Елизабета, астронаут Нил Амстронг, амерички председници Ричард Никсон и Џими Картер, либијски вођа Муамер ел Гадафи.

РТС, Еуроњуз, Н1, Форбс,

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ТРЖНОГ ЦЕНТРА УШЋЕ

НОВА ЗГРАДА СА ЛИЦЕМ СТАРЕ У КРАЉЕВИЋА МАРКА 2

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x