КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ СПЛАВОВА НА НАСИПУ

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ СПЛАВОВА НА САВСКОМ НАСИПУ

Кривичне пријаве због сплавова на Савском насипу и вожње по њему Фото: Гугл

Београдско Удружење грађана „Улице за бициклисте” је најавило за суботу редовну месечну масовну вожњу, још једном до Савског насипа јер се наставља његова злоупотреба.

Удружење је најавило да ће тужилаштву поднети кривичне пријаве против инспектора због толерисања нелегалног саобраћаја моторних возила по Саваком насипу и због толерисања „дивље изградње” и избегавања да се починиоци казне, а нелегални објекти уклоне из подножја насипа и обода корита реке Саве.

Пред суботњу групну вожњу бициклисти ће се окупити од 14.30 на Тргу Николе Пашића, одакле ће до Савског насипа возити трасом од 16 километара кроз Нови Београд.

  • Удружење „Улице за бициклисте” понавља да би Савски насип „морао да користи свим грађанима и грађанкама, а не само неколицини привилегованих појединаца, и да обале река припадају свим Београђанима”.

Али, пише у саопштењу, „пецароши, љубитељи птица, бициклисти и рекреативци су остали без осам километара најлепше обале реке Саве, коју је потпуно бесправно заузела група бахатих појединаца” јер је током претходне деценије од новобеоградског Блока 45, до Остружничког моста, нелегално изграђено више од 300 кућа, а изградња се наставља и ка селу Бољевцима.

Иако је Законом о водама забрањен саобраћај моторних возила по насипима, а Савски насип је званично пешачко-бициклистичка стаза, по њему аутомобили и камиони возе као да је улица.

„Све то су немо гледале надлежне градске и општинске инспекције, немушто се добацујући притужбама на дивљу градњу, нелегални саобраћај и угрожавање водоизворишта”, оценило је Удружење које је зато најавило кривичне пријаве против инспектора јер десетине до сада поднетих пријава нелегалног коришћења насипа за вожњу моторних возила нису донеле решење, преноси Бета.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ПЛАН ЗА ЗРЕЊАНИНСКИ ПУТ: ТРАМВАЈИ, КРУЖНИ ТОКОВИ И ТРОТОАРИ

НОВА ЗГРАДА ФАКУЛТЕТА МУЗИЧКИХ УМЕТНОСТИ

Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x