КАСНИ ОБНОВА ЦРНОТРАВСКЕ НА БАЊИЦИ

КАСНИ ОБНОВА ЦРНОТРАВСКЕ НА БАЊИЦИ

 

Црнотравска улица, према пројекту, требало је да буде асфалтирана почетком јула, међутим, рок је пролонгиран па се очекује да радови буду завршени до краја августа. Значи, касне читав месец.

– У Црнотравској улици потребно је извести преостали део коловоза и тротоара, а што мора бити усаглашено са постављањем гасних инсталација.

Осим тога, потребно је положити мањи део водоводних и канализационих цеви и завршити радове на контактној мрежи и електроинсталацијама.

Нова инфраструктура обухвата постављање 1.050 метара водоводних цеви различитих пречника, 1.326 метара кишне, фекалне и опште канализационе мреже, око 2.000 метара каблова за напајање јавног осветљења – наводе у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу.

Како кажу у Дирекцији, до краја радова у Улици Саве Машковића, поред Црнотравске, преостало је да се положе електроинсталације, да се на левој страни саобраћајнице заврше стубови контактне мреже и да се уради коловоз и тротоари.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГТЦ СРБИЈА ПРОДАО 11 ПОСЛОВНИХ ЗГРАДА У БЕОГРАДУ ЗА 267 МИЛИОНА

Иначе, Црнотравска улица, од Бахтијара Вагабзаде од Паунове врви од радника.

Возила, од почетка месеца могу од Паунове до Булевара ослобођења да стигну овом улицом до новог кружног тока. Радници на делу код Бањичке пијаце мењају цеви, копају улицу, и припремају све за постављање туцаника. Све је раскопано, а багери и друга механизација су свуда.

Део од Паунове до Булевара урађен је почетком месеца. Када је стављен други слој асфалта омогућено је возилима да туда пролазе, али аутобуси и даље круже. На овом делу, стављени су ивичњаци, а тротоари су „наливени“ туцаником и чекају асфалтирање. Кружни ток, иако је проходан, и даље није у потпиност завршен, барем не онај део који води из Булевара.

И Црнотравска и Саве Машковића имаће ускоро четири траке, па ће се решити проблем житеља насеља Степа Степановић. Радови су почели 23. децембра прошле године. Четири траке значиће растерећење саобраћаја, али враћање линија јавног превоза на стару трасу.

Тек тада ће грађани, који сада путују дуже од по 40 минута, моћи да одахну.

За проширење је задужена компанија „РАС инжењеринг“, која је дала најповољнију понуду на тендеру, у износу од 437 милиона динара. За извођење радова на изградњи саобраћајне везе Борска – петља „Ласта“ за сектор 1 и сектор 2 са инфраструктуром, рок за извођење радова је шест месеци.

 

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x