ИНВЕСТИТОР У БЛОКУ 37 НАСТАВИО РАДОВЕ УПРКОС НАЈАВИ ДА ЋЕ СТАТИ

Инвеститор у Блоку 37, аустријска компанија Дурст, наставио је данас радове на плацу, иако је Горан Весић јутрос најавио да је на његову молбу инвеститор одлучио да обустави градњу пословне зграде.
Весић наводи да је компанија обуставила радове док у разговорима које ће са њеним представницима у име Града Београда да води не пронађеу најбоље решење за грађане, Град Београд и саму компанију.
,,Када сам добио извештај инспекције која је констатовала да су сви радови у Блоку 37 урађени у складу са законом састао сам се синоћ са представником аустријске компаније Дурст.
Рекао сам им да је зграда за коју су добили грађевинску дозволу, на основу ГУП из 2003. и 2009. године, непримерено великих габарита за ту локацију.

Потпуно разумем грађане који су против тога и да живим у зградама поред тог плаца исто бих реаговао као они.

Инвеститор веома добро разуме да важећи ГУП, који је усвојен 2016. године, не дозвољава изградњу тако велике зграде ни по спратности, ни по габариту, те је искористио право које му даје закон да ако је процедуру започео по старом плану заврши је по истом.
ИНВЕСТИТОР У БЛОКУ 37 НАСТАВИО ДА ГРАДИ, ЈАВЉАЈУ ГРАЂАНИ И АКТИВИСТИ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

 

Инвеститор је прихватио моју молбу и тамо од данас више неће бити радова. Захвалан сам на разумевању.
Водићу лично преговоре са инвеститором и када будем имао решење позваћу на разговор представнике грађана како би били упознати са договором“, наводи се у саопштењу.
Како су навели зграда у предвиђеним габаритима би нарушила квалитет живота читавог краја.
Београдске.рс, ФБ/ГоранВесић

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x