ГРЕЈНА СЕЗОНА ОД СУТРА. У СИСТЕМУ ГРЕЈАЊА НОВИХ 500.000 КВАДРАТА

Грејна сезона почиње сутра.

Топлане ће постепено улазити у режим грејања, због најављеног захлађења.

Грејање у Београду ће почети од сутра ујутру, а у Новом Саду и Нишу се већ греје по потреби.

Из већине осталих топлана је речено да ће у складу са временским приликама, до четвртка почети грејања.

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је Јавно комунално предузеће „Београдске електране” које је данас почело са топлим пробама и најавио да ће радијатори током поподнева бити топли, а од сутра ће грејање у београдским становима бити у пуном капацитету, те да град Београд потпуно спремно улази у грејну сезону. 

– „Београдске топлане” су почеле са топлим пробама грејања у Београду. Будући да ће температура бити нижа наредних дана, од сутра ће грејање бити у пуном капацитету и свих 318 хиљада станова које ми грејемо имаће топлотну енергију. Данас смо стартовали у шест сати ујутро. Систему треба времена да се покрене, тако да ће грађани у послеподневним часовима осетити да су станови топли  – истакао је Весић.

Он је подсетио да Град Београд греје око 22.500.000 квадрата, од чега је 17.850.000 станова, а остатак је пословни простор. 

– Ове године имамо око 500.000 квадрата више, што значи да је наше градско предузеће радило добро и да је прикључивало нове зграде на топлотно грејање.

ГРЕЈНА СЕЗОНА ПОЧИЊЕ СУТРА ФОТО: БЕОИНФО

Веома је важно да грађани сарађују са нама у првих седам дана, јер у том периоду се види највише проблема без обзира на то што је завршен ремонт и што има довољно енергената. Зато постоји Кол сервиса у „Београдским електранама” који грађани треба да позову у случају проблема са грејањем.

Број телефона је 2093-011 за оне грађане код којих читава зграда није добила грејање, а у случају цурење из радијатора и проблема такве врсте треба да позову број 2093-100 – нагласио је Весић.

Весић је замолио грађане да, како не би дошло до загушења, тамо где нема грејања у целој згради, управници зграде позову и комуницирају са представницима „Електрана”.

– До 15. октобра грејемо уколико је просечна температура испод 12 степени Целзијуса. После 15. октобра, када почиње грејна сезона, грејемо у пуном режиму, осим ако температура буде изнад 15 степени – навео је Весић.

Он је захвалио запосленима у „Београдским електранама” који су током лета урадили ремонт свих 36 топлотних извора, као и грађанима који су редовним плаћањем омогућили да се уради све што је неопходно, подсетивши да у нашем граду има око 1.600 километара топловодних цеви.

Беоинфо

Читајте још:ВУКОВ СПОМЕНИК СЕ СПРЕМА ЗА ОБНОВУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x