ГРАЂАНИ СТАРОГ ГРАДА НА РЕФЕРЕНДУМУ ГЛАСАЛИ ПРОТИВ АКТУЕЛНИХ ПРОЈЕКАТА

Грађани на референдуму у београдској општини Стари град, који су се изјашањавали о актуелним и планираним радовима центру Београда, изразили су противљење тим радовима, преноси Бета.

На референдум је изашло 11.960 грађана или 21,70 одсто. На питање да ли подржавају проширење пешачке зоне и укидање линија јавног превоза у зони око Трга републике и улица Васе Чарапића и Студентски трг и укидање коловоза за јавни саобраћај и паркинг места у зони око Обилићевог и Топличиног венца, 10.398 грађана или 87,12 одсто се изјаснило против, док је ту опцију подржало 1.537 или 12, 88 одсто.

 

Прочитајте још: Како ће изгледати тунел испод Теразија

 

Грађани су се изјаснили и против увођења тролејбуског саобраћаја у зони око улица Гундулићев венац, Венизелесова, Жоржа Клеменсоа са 87,02 одсто или 10.385 грађана, док је 12,98 одсто грађана или 1.550 се изјаснило да подржава тај пројекат.

На питање да ли подржавају изградњу жичаре на Калемегдану 10.817 или 90,64 одсто грађана се изјаснило да не подржава изградњу гондоле, док је 1.118 или 9,36 одсто грађана подржало тај пројекат.

Председник општине Стари Град Марко Бастаћ рекао је новинарима по објављивању резултата да ће сутра те резултате однети градоначелнику Београда Зорану Радојичићу и да од њега очекује да реагује на „вољу грађана”.

 

Политика

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x