БУС ПЛУС: ИСТЕКАО УГОВОР ФИРМИ КОЈА ОБАВЉА НАПЛАТУ

БЕОГРАД КУПУЈЕ 80 НОВИХ ТРОЈЕЛБУСА

Иницијатива Не давимо Београд позвала је данас градску власт да, након што је фирми „Апекс солушн технолоџи” (Апекс) истекао уговор за систем наплате јавног превоза Бус плус, „одустане од овог штетног посла и врати наплату у надлежност града”.

У саопштењу Не давимо Београд наводи да је увођењем Бус плуса као посредника између корисника јавног превоза и Градског саобраћајног предузећа Београд (ГСП), „нанета штета и граду Београду и јавном предузећу и грађанима на чију корист овај систем треба да ради”.

„Проценат од наплате карата у износу од 8,53 одсто донео је огромну зараду фирми Апекс, а да није донео никакав квалитет јавном превозу, нити већу наплату, већ су чак и комунална полиција и друге градске службе морале бити ангажоване како би се ниво наплате одржавао високим, што значи да је град на додатном губитку”, наводи се у саопштењу, преноси Бета.

Не давимо Београд наводи да је „у осмогодишњем послу приватна фирма Апекс, уз првобитно уложених 12 милиона евра за опрему, без икаквог ризика, зарадила више десетина милиона евра и остварила екстра профит, а  на штету грађана који су сносили највећи ризик овог пословања”.

Иницијатива наводи да има план како да унапреди систем јавног превоза за све грађане главног града, „кроз бољу организацију траса јавног превоза (користећи постојећу инфраструктуру БГ воза и ширењем мреже жутих линија) унапредили бисмо квалитет услуге и живота за скоро 50 одсто Београђана који свакодневно користе јавни превоз”.

Не давимо Београд оцењује и да би „план који обухвата три брзе линије аутобуса, три брзе линије трамваја и три линије БГ воза, омогућио да за велику већину суграђана пут од куће до посла траје највише 30 минута”.

Политика, Не давимо Београд

Читајте још: УЛИЦА ДРАГОСЛАВА СРЕЈОВИЋА – СПРЕМА СЕ ПРОШИРЕЊЕ НА ЧЕТИРИ ТРАКЕ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x