БЕОГРАД ТРЕЋИ НА СВЕТУ ПО УСЛОВИМА ЗА РАД ОД КУЋЕ

КОНКУРС ЗА ЗЕЛЕНИ ВЕНАЦ

БЕОГРАД ТРЕЋИ НА СВЕТУ ПО УСЛОВИМА ЗА РАД ОД КУЋЕ

 

Београд трећи на свету у категорији градова који су најбољи за рад на даљину.

 

На листи коју је објавио портал „Биг севен травел” од 50 градова који имају најбоље услове за рад на даљину Београд се нашао на трећем месту, док су испред њега пласирани само Талин, главни град Естоније и грузијски Тбилиси.

Рангирање на основу којег је направљена листа заснивало се на више фактора од којих су најважнији, повољни трошкови живота и приступачност интернета у парковима и ресторанима, преноси Миа магазин.

Главни град Естоније нашао се на врху листе највише због тога што земља дозвољава радницима који раде од куће да се тамо преселе на годину дана под условом да испуњавају одређене критеријуме, а као предност Талина истиче се и нагло растућа дигитална економија као и ниски трошкови живота, где најам стана у центру кошта око 500 долара месечно.

Друго место је заузео главни град Грузије, Тбилиси, који је такође увео визу за раднике на даљину током пандемије. Поред тога, они који се одлуче да отпутују у Грузију на располагању имају и велики избор пословног и простора за становање који је много јефтинији него у Западној Европи, јавља Танјуг.

Београд се нашао на трећем месту због, како наводи портал Биг севен травел, централне пешачке зоне испуњене кафићима, галеријама и продавницама, као и великог избора технолошки добро опремљених простора за рад са непрекидним брзим интернетом на располагању.

Иза Београда на листи су даље Бали (Индонезија), Чијанг Маи (Тајланд), Берлин (Немачка), Сингапур, Буенос Аирес (Аргентина), Ханој (Вијетнам) и Љубљана (Словенија).

Други европски градови који су се нашли на овој листи 50 најбољих су Порто, на 31. месту, Мадрид (32), Будимпешта (38), Цирих, (44), Лисабон (46), Праг, (47) и Лас Палмас на Канарским острвима као 48. на листи.

 

Читајте још: НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА: УСВОЈЕН НОВИ ПЛАН, КРЕЋЕ ГРАДЊА ЗГРАДЕ 

 

ЗГРАДА БИГЗ-А ДОБИЈА НОВОГ ВЛАСНИКА, ЧЕКА ЈЕ СУДБИНА ,,БЕОГРАЂАНКЕ”

Извор:

Политика,

Bigseventravel.com

Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x