Београд купује десет нових аутобуса

ЈКП ГСП „Београд” данас оглашава јавни позив за набавку 10 нових нископодних соло аутобуса, који ће се финансирати из буџета Града Београда, најавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

„Рок испоруке ових возила је 180 дана од дана потписивања споразума са одабраним партнером на тендеру, што очекујемо за око месец дана уколико поступак буде трајао према предвиђеној процедури. Нови соло аутобуси имају карактеристике савремених возила градског типа, капацитета су од 100 путника и возиће на линијама које крећу са погона Земун“,  истакао је градоначелник Мали.

Он је подсетио да ће Београду до 20. јуна бити испоручени електрични аутобуси, који су у потпуности еколошка возила, као и да је Београду у последњих годину дана испоручено укупно 50 аутобуса.

„Настављамо са унапређењем јавног превоза и врло брзо ће од највећег проблема града јавни транспортни систем постати предност Београда“,  додао је градоначелник.

Нови нископодни аутобуси имају самоходну шасију, мотор „еуро 5”, аутоматски мењач, капацитет од 100 путника, климатизовани су, поседују систем за мобилни унутрашњи и спољашњи видео-надзор, бежични интернет, систем за аутоматско бројање путника, антивандал седишта и рампе за особе са инвалидитетом.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x