Протест због фантомског рушења у Савамали. Вучић: Рушитељи комплетни идиоти

МАСКЕ СУ ПАЛЕ –  тако је назван протестни скуп заказан за 18 часова испред Скупштине Града, који поводом извештаја заштитника грађана Саше Јанковића организује иницијатива „Не давимо Београд“. 

Две недеље након што су људи са фантомкама порушили објекте у Херцеговачкој улици, упркос напорима градских власти и полиције да заташкају злочине и сакрију доказе, маске су пале. Отклоњена је свака сумња и званично је потврђено да се ради о добро смишљеној акцији, усклађеној „на више нивоа и између више државних и недржавних субјеката“, наводе у иницијативи „Не давимо Београд“.

Додаје се да се „из извештаја Заштитника грађана види се да је полиција директно омогућила рушење које су маскиране особе спровеле у изборној ноћи, пристајући да не заштити грађане који су тражили помоћ“.

ВУЧИЋ: РУШИТЕЉИ КОМПЛЕТНИ ИДИОТИ

Премијер Александар Вучић рекао је да му „није јасна суштина случаја Савамала“ и да је тамо требало да се руши по дану, јер су рушени објекти без дозволе.
Како је рекао, том случају се претерано даје на значају и то зато што неки мисле да „ту имају политичког меса да искористе за своју промоцију“.Вучић, који није именовао ко то жели промоцију, рекао је да само треба пустити надлежне органе, полицију и тужилаштво, да у складу са законом раде на том случају.

„Одмах да кажем, да је неко из власти то хтео да уради тако, тај је комплетан идиот. То је требало да се руши усред бела дана. Оно тамо је било одвратно, противправно грађено и није било законског основа да стоји тамо. Требало је да се дође са градским грађевинским машинама, а могли су и мене да зову“, рекао је Вучић.

САША ЈАНКОВИЋ: СЛУЧАЈ „САВАМАЛА“ ЋЕ ПОКАЗАТИ У КОМ ПРАВЦУ ИДЕ СРБИЈА

Заштитник грађана Саша Јанковић оценио је да ће даље поступање државних органа у случају рушења у Савамали показати у ком правцу Србија иде. Он је навео да ће развој ситуације показати и да ли држава постоји за све или само за неке.

Заштитник грађана оценио на телевизији Н1 да владавина права у Србији посрће јер је присутан тренд релативизације закона и јер је често потребна политичка воља да би се закони спроводили.

Јанковић истиче да је утврђено да је око 2 сата ујутру, 25. априла једна организована, опремљена, моторизована група људи – између 20 и 30 њих, запосела улицу у Савамали. “Они су ушли у ту улицу, два возила су запречила улицу и почели су да евакуишу објекте и грађане који су се затекли ту, неке су и лишили слободе. То су били људи у црним униформама а на глави су имали разнобојне фантомке, нису све биле црне”.

Како наводи, ти људи су одузели мобилне телефоне грађанима и нису им дозволили да виде шта се дешава док су багери рушили објекте а тим делом патролирала возила чије таблице су биле сакривене новинама.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x