Учесници протеста „Маске су пале“ траже оставку Синише Малог

На данашњем протесту иницијативе „Не давимо Београд“, испред Градске Скупштине, а потом и Владе, затражене оставке градоначелника Синише Малог, министра полиције Небојше Стефановића, в. д. директора полиције Владимира Ребића, као и начелника комуналне полиције Града Београда Николе Ристића.

Неколико хиљада људи опремљених пиштаљкама, транспарентима, поједини и фантомкама узвикивали су „“Бандо, бандо“, „Лопови“, „Чији град – наш град“, „Ово неће проћи“.

Добрица Веселиновић из иницијативе „Не давимо Београд“ рекао је да су окупљени на протесту покрет који расте и да се власт тога плаши.

„Они се плаше свих вас, знају да је у нама моћ, а не у њима. Они имају насиље, а ми бројеве“, рекао је Веселиновић.

Окупљени су на крају протеста испред Скупштине града бацали тоалет папир на улаз у зграду, јер како је узвикнуо Веселиновић, „њихове лажи смрде и знамо ко су људи иза фантомки“. Потом су прошетали и до зграде Владе Србије.

На скупу су примећени и поједини опозициони лидери, као и бројне јавне личности.

Организатори протеста су најавили ново окупљање за две недеље, уколико до тада надлежни које су прозвали не поднесу оставке. 

Подсетимо, протест под називом „Маске су пале“ је организован због извештаја Заштитника грађана, у коме се наводи да су у изборној ноћи, непознате особе с фантомкама учествовале у рушењу Херцеговачке улице у Савамали.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x