АЛТА КУЛА ПО ТРЕЋИ ПУТ ПРЕД ОЧИМА ЈАВНОСТИ

АЛТА КУЛА ПО ТРЕЋИ ПУТ ПРЕД ОЧИМА ЈАВНОСТИ

Акта кула, једно од могућих решења Фото: Зап

Алта кула, која би требало да се гради на углу Булевара Зорана Ђинђића и Булевара уметности, поново је на Јавном увиду у оквиру ПДР-а за Блок 32.

Да подсетимо, после прошлогодишњег раног Јавног увида највише примедби суграђана је било на планирану висину куле од 120 метара, па је она смањена на максималних 100 метара у следећем планском документу – ПДР-у који се крајем августа нашао на сајту Града.

Међутим, тај јавни увид је изненада прекинут, а седница Комисије за планове у октобру на којој би се дискутовало о плану отказана.

Сада је нацрт Плана детаљне регулације за Блок 32 пред очима јавности поново, а седница је заказана за 8. децембар у 13 часова.

Алта кула би требало да се гради на месту садашњег објекта Алта банке (бивша „Јубмес“ банка) који је доброг бонитета, међутим лоше позиционирана у односу на изузетно широку раскрсницу два булевара, наводи се у нацрту.

Анализа кретања сенке, део из Нацрта ПДР-а.

Блок 32 је окружен са неколико важних саобраћајница:

– Булевар Зорана Ђинђића – улица правог реда

– Булевар уметности – улица другог реда

– Булевар Омладинских бригада – магистрална саобраћајница

– Булевар Арсенија Чарнојевића – аутопут

ЧИТАЈТЕ И:

ОД ОВОГА ЗАВИСИ НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ ЛИНИЈСКОГ ПАРКА (ВИДЕО)

На целој територији плана, на подручјима у зони вишепородичног становања (С5, С8, С9 и С10), зонама мешовитог градског центра (М1, М2, М3 и М4), као и у зонама са комерцијалним саджајима (К1 и К2), висина и спратност објеката, дефинисана у правилима за висину објеката, може се повећати, а урбанистички параметри и положај објекта ускладити, кроз израду Плана детаљне регулације, који у себи садржи Анализу и потврду испуњености критеријума за изградњу високог објекта, на који сагласност даје Комисија за планове Скупштине града Београда, пише у Нацрту.

ПЛАНИРАНЕ ПОВРШИНЕ

Укупна бруто развијена грађевинска површина за Блок 32 је нешто више од 80.000 м2.

ОСНОВНА ПРАВИЛА ГРАЂЕЊА ЗА КОМЕРЦИЈАЛНЕ САДРЖАЈЕ – ЗОНА К1-1.

У нацрту ПДР-а се наводи да комерцијалним садржајима компатибилна намена становање може бити заступљена са највише 40%. Однос основне и компатибилне намене је дефинисан у односу мин. 60% : макс. 40%.

Планом детаљне регулације се задржава капацитет дат Планом генералне регулације, али се висински дефинишу три зоне изградње – до 100, до 32 и до 15 метара.

Нацрт ПДР-а је израдио пројектни биро ,,ЗАП” из Београда, а иницирао га је инвеститор, компанија “Алта холдинг” из Земуна, како би се припремила градња новог стамбено-пословног центра.

Беоинфо

  • ЧИТАЈТЕ И:

ИЗМЕШТАЊЕ БУВЉАКА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Небојша
Небојша
11 месеци пре

Пристанеш на зграду од 100 метара, а… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x