АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА ДОБИО НОВОГ ГЕНЕРАЛНОГ ДИРЕКТОРА

 

(На слици изглед будућег контролног торња. Фото: СМАТСА)

 

 

Компанија Винци Аирпортс објавила је да је, уз сагласност даваоца концесије, за новог генералног директора Аеродрома Никола Тесла Београд именован Франсоа Беризо.

 

Садашњи извршни директор за технику, Никола Брус, који је функцију привременог генералног директора обављао од када је компанија Винци Аирпортс преузела управљање у децембру 2018. године, остац́е на тој позицији.

Франсоа Беризо, који је диплому инжењера стекао у престижној Француској школи за инжењеринг (Ецоле Централе у Паризу), врхунски је аеродромски стручњак са 20 година међународног искуства у аеродромској индустрији, а посебно у областима управљања пословањем, комерцијалног и тржишног развоја, обнове инфраструктуре и проширења, стратешког планирања, финансија и изградње.

У Србију доноси велико знање о пословању аеродрома, стечено кроз вишеструке значајне позиције и искуство, до недавно као заменик генералног директора и извршни директор за финансије компаније ТАВ Цонструцтион у Турској. Пре тога, био је директор пројеката пословног развоја у компанији Винци Аирпортс, где је био одговоран за надзор пројеката главних аеродрома (ЈПП, аквизиције аеродрома и приватизације) у складу са стратегијом групе.

Пре него што се придружио компанији Винци Аирпортс био је ангажован на неколико оперативних позиција, укључујући и и позицију извршног директора за оперативне послове Међународног аеродрома Краљица Алија у Аману (Јордан). У његовој надлежности било је надгледање програма проширења и обнове аеродрома у вредности од 850 мил ЕУР, колико је предвиђено уговором о концесији који је потписан на 25 година.

 

Екапија

Читајте још: Поново укидају трамваје на булевару

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x