ЗЕМУН ЋЕ ДОБИТИ МЕЂУНАРОДНУ ЛУКУ У АВГУСТУ

Пристаниште Земун је на почетку изградње.

Први шип будућег међународног путничког пристана је побијен у присуству градских и државних званичника.  

За све нас је врло важна чињеница да ћемо имати значајно већи број туриста који долазе крузерима и бродовима.

Протекле године смо имали 550 долазака међународних крузера, а очекујемо да ћемо овим пројектом омогућити да се тај број повећа и до 750 крузера, са преко 100.000 туриста.

На овај начин Земун ће омогућити да се боље упозна његова туристичка понуда, а тиме ће и цео Београд имати већи број туриста и бољу туристичку понуду – казао је Зоран Радојичић градоначелник Београда.

Пристаниште Земун је само једно улагање у низу, навела је потпредседница Владе РС и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Ми ћемо наставити да улажемо у инфраструктуру, у јулу се отвара још једно пристаниште у Кладову, а већ су отворена у Голупцу и Доњем Милановцу.

Влада ће ове и наредне године уложити више од 200 милиона евра у водни саобраћај и наставићемо то да радимо јер сматрамо да је недовољно искоришћен и да у наредном периоду може да доведе до много бољих резултата – истакла је министарка Зорана Михајловић.

Председник општине Земун Дејан Матић нагласио је да је реализација овог пројекта велики дан за све грађане ове општине.

Земун има чиме да се поноси и чиме да дочека туристе, што смо много пута показали. Ту је старо језгро, Гардош, ресторани, музеји, уређујемо више од 60 фасада у центру, уредили смо пешачку зону, степеништа, санирамо остатке Земунске тврђаве, следеће године реконструисаћемо Главну улицу и створити све потребне услове да се будући туристи осећају удобно – казао је Матић.

Радови на изградњи међународног путничког пристаништа у Земуну подразумевају постављање великог понтона-пристана, дужине 50 метара и ширине четири метра, и још једног мањег, као и изградњу два ослонца на обали. Све тачке биће повезане са три моста, у дужини од 16,5 метара сваки. Већина елемената налази се у завршној фази израде, те се очекује да цео пристан буде завршен до краја августа. Вредност пројекта износи 1,5 милиона евра. 

 

Беоинфо

Читајте још: Приводи се крају поплочавање Симине улице

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x