НОВИ ПРИЛАЗ СКАДАРЛИЈИ, ПОПЛОЧАВАЊЕ СИМИНЕ УЛИЦЕ ПРИ КРАЈУ

Грaдски урбaнистa Maркo Стojчић oбишao je рaдoвe нa рeкoнструкциjи Симинe улицe кojи су у зaвршнoj фaзи.

Према његовим речима трeнутнo je у тoку пoплoчaвaњe улицe, a у склoпу рeкoнструкциje извршeнa je зaмeнa кoмплeтних пoдзeмних инстaлaциja, пoстaвљeнa дoдaтнa рaсвeтa и пoсaђeнo нoвo дрвeћe.

– Пројекат реконструкције Симине улице обухвата потез од Скадарске до Француске улице и део је амбијенталне целине Скадарлије којој теже и остале околне улице, као што су Емилијана Јосимовића, Зетска, Господар Јевремова  и Страхињића бана. У складу са тим, а и са потребама собраћаја околних објеката, овај део Симине улице добија двојни карактер, па је део од Скадарске до Емилијана Јосимовића постао пешачки, а надаље до Француске – улица успореног саобраћаја – прецизирао је Стојчић.

Симина улица, поплочавање у завршници Фото: Беоинфо

Он је додао да реконструкција прати Стратегију града где се новом хијерархијом пешаку даје највећи значај, па су у том смислу пешаци добили и шире тротоаре у нивоу са саобраћајницом, а возачи асфалтну траку од 3,5 метра чије је кретање успорено променом правца дуж улице.

– Улица је озелењена новим дрворедом, а добила је, поред асфалтног и каменог застпора, и нов мобилијар који је у складу са амбијенталном културном целином у којој гравитира.

Посебан значај се водио на споју са Скадарском улицом где је било неопходно третирати спој уклапањем са специфичним застором камених облутака – рекао је градски урбаниста и додао да је пројекат финансирао Секретаријат за саобраћај по пројекту ЈКП „Београд-пут”.

 

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x