ЗА НЕДЕЉУ ДАНА КРЕЋУ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ САВСКОГ ТРГА

Савски трг

(Фото: Беоинфо)

 

Радови на Савском тргу ће почети у наредних седам дана, док су припремни радови уз уклањање бесправних објеката већ у току, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући у јутарњем програму Tелевизије „Студио Б”.

Он је најавио да ће међу првим радовима бити измештање црпне станице која ће се налазити код Спомен-обележја жртвама рата и браниоцима отаџбине од 1990. до 1999. године.

– Трг ће бити кружног облика, саобраћај ће се кретати токовима, а у средини ће бити пешачка зона. Почећемо и са реконструкцијом фасаде и крова зграде Старе железничке станице, која ће у будућности бити музеј и испред које ће бити постављен споменик великом жупану Стефану Немањи – најавио је Весић.

Према његовим речима, радови ће бити завршени до празника Сретење следеће године и са овим тргом Београд ће добити, поред Трга републике, још један велики пешачки трг.

– За возаче је важно да саобраћај неће бити потпуно заустављен јер ће се прво радити кружни токови, да би се по пуштању саобраћаја затварао централни део који ће бити пешачка зона. У исто време радимо и Булевар Вудроа Вилсона, који има четири траке и иде паралелно са Савском улицом, завршено је две трећине ове улице, а у наредних неколико дана биће завршена веза која ће послужити грађанима да се аутомобилима пребаце из Савске улице према овом булевару. Ова веза ће помоћи да се потпуно заобиђе Савски трг и да се од Палате правде дође до реке – објаснио је заменик градоначелника.

Он је прецизирао да ће до фебруара бити готов Савски трг и реконструисана Савска улица, као и да ће Булевар Вурдоа Вилсона радити у пуном капацитету, што ће створити услове да се започне са реконструкцијом Улице кнеза Милоша.

 

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x