У ЦЕНТАР ГРАДА САМО СА ДОЗВОЛОМ. ПОЧИЊЕ ДА ВОЗИ И ВРАБАЦ СЕРВИС

Пешачке зоне ће ускоро бити резервисане само за возила са дозволом за улазак.

Решење за кретање возила у пешачкој зони доноси Секретаријат за саобраћај.

У исто време за станаре и туристе почеће да возе мала електрична возила, београдски ,,Врабац сервис“, најавили су из Града.

 

Град Београд ће од суботе, 31. августа, имплементирати прву фазу система контролисаног приступа возила пешачким зонама на територији града.

Секретаријат за саобраћај доноси решење којим ће бити прописано место приступа и траса кретања возила. Решење се може преузети у просторијама Градске управе или се на захтев корисника доставља на адресу.

 

Пешачке зоне обухваћене првом фазом су: Трг републике – Француска, Трг републике – Коларчева, Поп Лукина – Топличин венац, Топличин венац – Чубрина, Обилићев венац – Царице Милице, Вука Караџића – Студентски трг, Краља Петра – Грачаничка.

 

То значи да ће тим правцима убудуће да се крећу житељи овог дела престонице, Хитна помоћ, полиција, ватрогасци и достава возила.

Контролисан улазак у пешачку зону биће на Тргу републике, из Коларчеве, Вука Караџића и на Топличином венцу. На 10 тачака постављени су механички стубићи, а на седам аутоматски стубићи који се активирају помоћу „таг налепница“. Њих ће корисници, који имају решење о приступу зони Секретаријата за саобраћај, моћи да подигну у ЈКП „Паркинг сервис“.

Нови систем функционисаће помоћу сензора који ће бити постављени на потапајућим стубовима. Они ће се спуштати после препознавања регистарске ознаке власника аутомобила, чије је пребивалиште пријављено у делу пешаче зоне. Аутомобили чије су таблице испрљане, моћи ће да уђу без проблема. Ако их сензор не препозна, куцањем регистарске ознаке на аутомату стубићи ће се спуштати.

Осим возила станара, овуда ће моћи да пролазе кола Хитне помоћи, МУП и Ватрогасне службе, као и возила јавних комуналних предузећа која су тешка до 3,5 тона зарад обављања хитних интервенција и комуналног одржавања. У центар могу ући и погребна кола, камиони за снабдевање, утовар и истовар новца, за селидбе у пешачкој зони, чија маса такође не прелази 3,5 тона.

Ван времена предвиђеног за снабдевање, могуће је доставити робу са посебно обележених паркинг места за ту намену, која се налазе на ободу пешачке зоне, уз наплату ЈКП „Паркинг сервиса“ Београд.

КАКО ДО ДОЗВОЛЕ?

Сви заинтересовани за издавање решења за кретање возила у пешачкој зони, могу поднети писани захтев Секретаријату за саобраћај, на шалтеру број 4 у Улици 27. марта број 43-45.

Странка са решењем одлази у кориснички сервис ЈКП Паркинг сервис, (Таковска 31 или Краљице Марије 7) ради преузимања таг-налепница за своја возила којим се регулише улазак возила у предмету зону.

Све информације за издавање решења за улазак у пешачку зону можете погледати на сајту секретаријата за саобраћај, или телефоном на број 3309-459 сваког радног дана 7.30 15.30 или путем и-мејла инфо.саобрацај@београд.гов.рс.

Из ЈКП „Паркинг сервис“ Београд поручују да суграђани могу да се информишу позивом на број 011/3035400 или путем имејла инфо@паркинг-сервис.цо.рс.

ЗА СТАНАРЕ И ТУРИСТЕ МАЛО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО-ВРАБАЦ СЕРВИС

 

Од суботе стартује и ,,Врабац сервис“, мала електрична возила намењена станарима и туристима.

Врабац сервис: Горан Весић

Нова возила на електрични погон ће се кретати од Руског цара и зграде Тањуга до Косанчићевог венца, где ће правити круг, док ће се возила пунити на електропуњачима у гаражи Обилићев венац“, наводи се у саопштењу градске службе за информисање Беоинфо.

Линија бити дуга 2,5 километара, и на траси ће се бити осам стајалишта, док ће интервал између возила бити 10 минута

 

Беоинфо, Новости, Београдске.рс

 

Читајте још: СРУШЕН БУНКЕР У САВСКОЈ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x