У БАТАЈНИЦИ ПОНОВО ПРОТЕСТИ ЗБОГ ПРУЖНОГ ПРЕЛАЗА

Житељи земунских насеља Шангај, Угриновци и Бусије поново су јуче блокирали пружни прелаз у Батајници како би протестовали због планираног затварања.

Житељи земунских насеља Шангај, Угриновци и Бусије поново су јуче блокирали пружни прелаз у Батајници како би протестовали због планираног затварања.

Незадовољни су, јер, према обећањима надлежних, на прелаз не треба да се стави рампа све док се не изгради нови надвожњак.

На том потезу се гради брза пруга Београд – Нови Сад.

Грађани су се на прелазу окупили први пут у среду. Због укидања прелаза и изградње брзе пруге њима би се пут до Београда са неколико километара одужио на чак 20, јер још увек није завршен надвожњак који се налази неколико стотина метара даље од рампе па мора да се кружи.

На протесту окупљенима се обратио Бошко Радовановић, члан Већа Градске општине Земун и житељ насеља Шангај, који је рекао да у понедељак председник ове локалне самоуправе Гаврило Ковачевић иде на разговор у Железнице Србије.

– Станујем у Шангају, до Батајнице имам око километар и по – говори за „Новости“ Драган П.

– Ако укину прелаз, ја ћу до Батајнице и Београда морати да идем „пречицом“ која је направљена, али ће тај пут бити много дужи.

Још је теже онима који станују у Угриновцима и Бусијама, пут ће им се одужити на 20 километара.

Према речима незадовољних грађана, обраћали су се и градским и државним надлежним институцијама, али због празника још увек нису добили ниједан одговор.

Како су раније рекли житељи ових земунских насеља, добили су информацију да ће радници започети радове и да ће затварити прелаз у 9 часова.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

БАЛКАНСКА 53 – ОД ЗАПУШТЕНЕ ПАЛАТЕ ДО НОВЕ ЗГРАДЕ ЗА СЕДАМ ВЛАДИНИХ УПРАВА

СКОЧИО СА ВРХА КУЛЕ БЕОГРАД

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x