СПЕКТАКЛ НА УШЋУ, ФИЛХАРМОНИЈА СВИРА ДИЗНИ ФАНТАЗИЈУ

“Дизни Фантазију уживо“ извешће Београдска филхармонија и шеф-диригент Габријел Фелц, на бесплатном концерту заказаном за 23. јун 2019. године.

На чувеном музичком пикнику код Ушћа, у новобеоградском блоку 13, све генерације ће уживати у најлепшем анимираном концерту свих времена, а Београдска филхармонија открива које ће то чувене нумере класичне музике уживо изводити испод великог екрана.

Дизни фантазија Фото: Београдска филхармонија

Сензационална продукција “Дизни Фантазија уживо” представља компилацију оригиналног филма Волта Дизнија из 1940. године „Фантазија“ и филма „Фантазија 2000“, званично никада приказаног на нашим просторима.

 

Тако ће концерт отворити звуци из чувене Пете симфонија Л. ван Бетовена и то из “Фантазије 2000”, одмах за њом следе делови из оригиналног Дизнијевог филма уз “Пасторалну симфонију” истог композитора, сегмент из “Крцка Орашчића” П. И. Чајковског и, посебна посластица – “Месечина” К. Дебисија уз анимирану секвенцу која је изостављена из оригиналне Фантазије 1940.

 

Потом ће Филхармонија одсвирати “Жар птицу” И. Стравинског уз јединствену анимацију из Фантазије 2000, затим антологијски “Плес часовника”, А. Понкијелија и “Чаробњаковог шегрта”, П. Дикаа, уз чувену борбу Микија Мауса и метле – који је “кривац” за настанак овог дугометражног ремек дела. Концерт ће у финале увести призори из нове верзије Фантазије уз композиције „Сјај и раскош” (Е. Елгар), “Римске пиније” (О. Респиги) као и “Карневал животиња” (К. Сен-Санса).

 

ИЗМЕНЕ У ПРЕВОЗУ ЗБОГ КОНЦЕРТА

 

Возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 у оба смера, ће саобраћати: Бранков мост – Булевар Михајла Пупина – Трешњин цвет;

Возила са линија 27Е и 35, у оба смера, ће саобраћати Бранков мост – Булевар Михајла Пупина – Милентија Поповића – Владимира Поповића до терминуса Нови Београд /Блок 20/.
возила са линије 60 ће саобраћати:

У смеру ка терминусу „Нови Београд /Топлана/“: Бранков мост – Милентија Поповића – интерна саобраћајница поред хотела „Хyатт“ – Владимира Поповића – Земунски пут – Бродарска и даље редовном трасом;

Усмеру ка терминусу „Зелени венац“, возила саобраћају редовном трасом.

Укидају се стајалишта:

„Шест каплара“ у ул. Ушће у смеру ка терминусу Нови Београд /Блок 20/ за линије 27Е и 35;

„Ушће“ и „Палата Србија“ у оба смера у Булевару Михајла Пупина за линије 15 и 84.

Возила ЈГП-а ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта.

 

 

На трећем концерту на отвореном Београдске филхармоније очекује се 50 000 људи из целог региона. Концерт почиње у 20.30, а капије за почетак пикника биће отворене три сата раније. Улаз је, као и до сада, слободан.

 

Београдска филхармонија

 

Читајте још: Београд добио пингвинаријум

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x