Скоро три хектара Бање Овчe на продају

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда расписала је оглас за прикупљање понуда ради отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Београда на углу Нове и Улице Лоле Рибара, у насељу Овча, општина Палилула.

Земљиште ће бити продато инвеститору који понуди највећу цену, а пријаве за учешће се подносе до 24. маја 2016. године, док ће се отварање пристиглих понуда одржати 25. маја.

Понуђена је грађевинска парцела укупне површине 2,7 хектара, а отуђењем грађевинског земљиште не даје се право на експлоатацију минералних вода, сагласно одредбама Закона о рударству и геолошким истраживањима. Локација је обухваћена рбанистичким пројектом за изградњу спортско-рекреативног комплекса у Овчи – (СПА ЦЕНТАР). На грађевинској парцели је предвиђена изградња две целине: спортски центар и бањски део, а укупна бруто грађевинска површина планираних објеката износи близу 24.000 квадратних метара.

Обавеза инвеститора је да о свом трошку изведе све радове на припремању и опремању грађевинског земљишта у оквиру своје грађевинске парцеле, док ће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда спровести уређивање јавног грађевинског земљишта у складу са детаљним урбанистичким планом и програмом уређивања и доделе грађевинског земљишта. Приступ комплексу је предвиђен преко планираних улица Лоле Рибара и Нове, које су дефинисане важећим детаљним урбанистичким планом.

Почетни износ за отуђење грађевинског земљишта утврђен је на основу процене тржишне вредности, коју је израдила Управа јавних прихода Града Београда, и износи 3.319,06 динара по квадратном метру земљишта, тако да укупан почетни износ за читав комплекс износи 90.215.369,86 динара.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x