Састанак за лепши Врачар

Реконструкција Славије, уређење Његошеве улице, Каленић пијаце, али и други пројекти који би могли заједнички да се реализују, били су на дневном реду састанка Горана Весића, градског менаџера и представника Друштва за улепшавање Врачара.

Весић је захвалио Друштву на ентузијазму показаном последњих година како би се Врачар уредио, истакавши да је то друштво специфично не само у Београду и Србији већ и у региону.

„Град Београд ће помоћи рад овог друштва подршком пројектима, посебно да се утврди правни статус зграде Друштва на Цветном тргу. Тражимо правни начин да се Град Београд упише као власник тог објекта како би Друштво за улепшавање Врачара поново добило своју зграду на коришћење, коју је својевремено изградило и која им припада „, најавио је градски менаџер.

Такође, како је најавио, Град Београд ће стати и иза одређених пројеката тог друштва, као што је иницијатива да се куће које имају историјски значај на тој општини обележе адекватним плочама. 

„У сарадњи са Друштвом у наредном периоду обележићемо десетак кућа у којима су живели знаменити људи који су својим делом допринели развоју Врачара и Београда“, рекао је Весић.

Град Београд је, према његовим речима, представио саговорницима урбанистичке пројекте који планирају да се у скорије време раде на тој  општини.
„Разговарали смо о уређењу Славије,  Његошеве улице и њеног претварања у пешачку зону. Такође о најављеном уређењу Каленић пијаце и проширењу Макензијеве и Улице Боре Станковића, као и о наставку радова у Јужном булевару“,  истакао је Весић.

Он је захвалио Друштву што ће заједно са Градом Београдом учествовати у акцији обезбеђивања средстава за реконструкцију Треће београдске гимназије. Према његовим речима, до краја године биће урађен пројекат реконструкције Треће гимназије, када ће се знати колико новца треба да се пројекат заврши. Део средстава може да обезбеди град, део република али идеја је да Град Београд заједно са Друштвом покрене акцију прикупљања донаторских средстава за реконструкцију гимназије. Он је истакао да очекује да много бивших ђака, као и друштвено одговорних компанија учествује у обнови ове гимназије.

Генерални секретар Друштва за улепшавање Врачара Александар Арсенијевић истакао је за Беоинфо да то друштво прихвата позив Града Београда за сарадњу.

„Друштво ће уложити добру вољу и стручно знање у циљу унапређења квалитета живота на Врачару“,  истакао је Арсенијевић подсетивши да је друштво за овај кратак период од обнове открило неколико значајних биста истакнутим Врачарцима, попут глумаца Зорана Радмиловића и Петра Краља и одржавало редовне трибине.

Друштво за улепшавање Врачара  основано је 1884, док је зграда на Цветном тргу изграђена 1902. године,  Рад је обновило 5. маја 2010. 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x