После нашег текста Председништво Србије добило нову расвету

Када смо пре више од двадесет дана истраживали зашто су неки од најважнијих објеката у мраку, посебну пажњу посветили смо згради Председништва Србије. Иако је њена фасада већ имала декоративну расвету, угаоно тубе, односно, кровна купола била је без расвете више месеци.

Визуелни контраст је био још јачи, јер је суседна – зграда Скупштине Града, са својом куполом исправно осветљена све време.

Прочитајте још – зашто су остали у мраку? Невоље шест бисера архитектуре у Београду

Пре двадесет дана су нам из Управе за заједничке послове републичких органа одговорили да је у току набавка нових сијалица, које ће чим стигну бити постављене на фасади, што се и догодило.

„У току обављања послова на рестаурацији осветљења на Андрићевом венцу број 1, утврђено је да је због дотрајалости опреме потребна замена исте. С обзиром на то да је у питању опрема за коју се на тржишту не могу наћи резервни делови, покренут је поступак набавке нове, адекватне опреме, по чијој набавци ће се приступити обнови расвете“, рекли су тада у Управи за заједничке послове за Београдске.рс.

Нове сијалице уграђене пре два дана Фото: Београдске.рс
Нове сијалице уграђене пре два дана Фото: Београдске.рс

Интересантно је да је у финишу предизборне кампање још неколико објеката у граду добило декоративно светло.

Ботаничка башта је заменила покварене рефлекторе на улазној капији, док су на Тргу републике осветљене зграде Југоекспорта и Палата Реунион. Београдске.рс ће наставити да вас извештавају како се одржава расвета на важним фасадама.

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x