ОТКРИВЕНО КОЛИКО ЋЕ ГРАД ПОТРОШИТИ ЗА ПРАЗНИЧНУ РАСВЕТУ ОВЕ ГОДИНЕ

КИЋЕЊЕ БЕОГРАДА

(Фото: Београдске.рс, архива)

 

ЈКП Јавно осветљење Београд платиће 204 милиона динара демонтажу старе и монтажу нове опреме за празнично осветљење, наводи се у документу који је набавила Нова економија.

Ови трошкови стоје у Одлуци о изменама и допунама Програма одржавања јавног (функционалног и декоративног) осветљења у 2019. години, која је донесена на седници Надзорног одбора 13. септембра.

Како пише у Одлуци, за радове на монтажи потребно је ангажовање већег броја стручне радне снаге, специјалне механизације и обезбеђивање материјала за осветљење 112 локација у Београду.

„Трошкови за свечано осветљење на наведеним локацијама су формирани на основу трошкова амортизације опреме, трошкова одржавања опреме, трошкови рада на монтажи и демонтажи опреме, трошкова ангажовања транспортних средстава и потрошног материјала“, наводи се у документу.

Осим 204 милиона за новогодишњу и божићну расвету предвиђено је 441,7 милиона динара за одржавање функционалног и 20,6 милиона за одржавање декоративног осветљења, односно укупно 666.666.666 динара без ПДВ-а.

Одлуком је предвиђена замена сијалица којима је прошао сервисни век, а групна замена обавиће се у 77 улица и локација у Београду.

Како се види из трошковника за редовно одржавање расвете, услуга замене једне сијалице коштаће 2.804 динара, те ће у ову сврху бити потрошено укупно 184,6 милиона.

Између осталог предвиђено је да Београд замени сијалице које садрже живу сијалицама које су „Хг Фрее“, односно без удела живе. Такође ће бити извршена замена поклопаца на стубовима осветљења.

Дневна контрола укључења и искључења инсталација коштаће 119.000 динара дневно, скоро 43,5 милиона годишње, а ручно укључење и искључење инсталације коштаће 47.600 по часу, укупно 1,6 милиона динара.

 

Нова економија

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x