ОТЕРАНИ ДИВЉИ ТАКСИСТИ СА БЕОГРАДСКОГ АЕРОДРОМА, ТВРДИ ВЕСИЋ

ОТВОРЕН НОВИ КОНТРОЛНИ ТОРАЊ НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДРОМУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је да ће коначно бити уведен ред на београдском аеродрому “Никола Тесла” када су у питању таксисти.


“Ово је први дан после сигурно десетак година да немамо хаос са таксистима на аеродрому јер тамо су присутне све службе које треба да буду присутне”, рекао је Весић.

Навео је да су пре неколико дана одржана два састанка са представницима аеродрома на којем су били представници ресорног министарства, Министарства унутрашњих послова, Града Београда са Комуналном милицијом и Саобраћајне инспекције.

“Сви заједно смо се договорили како ће свако радити своје надлежности. Формиран је оперативни тим који два пута недељно доставља извештаје директору аеродрома, министру унутрашњих послова и мени и ту синхронизујемо све активности тако да ћемо коначно увести ред на београдском аеродрому када су у питању таксисти, онако како постоји на другим аеродромима”, рекао је Весић гостујући на ТВ Прва.

Како је истакао, то значи да ће се знати по којој цени возе и ред у којем се налазе таксисти, а не да “прескачу” једни друге.

“Што се тиче банде која краде на аеродрому, а то је иначе група која нису регуларни таксисти и који људима наплаћују невероватне суме, они су јутрос отерани. Знам да се они надају да ће се брзо вратити, да ће ово трајати неколико дана, али им поручујем да неће трајати неколико дана, да се навикну на редовно стање, постану нормални таксисти као и сви други и да раде по закону, како треба да раде”, додао је Весић.

Навео је да свуда има превараната, али да оно што се дешавало на београдском аеродрому није било нормално.

“Имали смо ситуацију где су они физички нападали регуларне таксисте када неко приђе регуларном таксисти, што је недопустиво. Нико од њих неће спроводити закон нити спречавати таксисте да раде свој посао, за шта су добили лиценцу”, поручио је Весић.

ТВ Прва, Н1

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

НОВИ СИСТЕМ ЈАВНОГ ПРЕВОЗА ОД 1. МАЈА

ВИКТОРИ ГАРДЕНС – КОМПЛЕКС СА ПРЕКО 1200 СТАНОВА НА ЧУКАРИЦИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x