ОСТАЛИ И БЕЗ ПЕШАЧКОГ И БЕЗ ПАСАРЕЛЕ

ОСТАЛИ И БЕЗ ПЕШАЧКОГ ПРЕЛАЗА И БЕЗ ПАСАРЕЛЕ

Једно од најновијих дорћолских насеља остало је без пешачке комуникације са будућим Линијским парком и Дунавом.

Изненађује чињеница да је пешачки прелаз већ био изграђен током лета од камене коцке, за време реконструкције Дунавске улице.

У међувремену је укинут, коцка извађена, а пешачка веза прекинута новим тракама и разделним острвом.

Овако је изгледао пешачки прелаз који смо снимили у јуну ове године. Направљен од камене коцке.

Требало је визуелно и функционално да повеже подножје Београдске тврђаве, кроз средиште комплекса ,,К-дистрикт“ са обалом код Спортског центра „25. мај“.

Тако је било на рендерима инвеститора, а тако је планирано и у оквиру изградње Линијског парка, кроз Целину 3.

Линкпарк, Целина 3, Линијског парка која превиђа наставак променаде од насеља ,,К-дитрикт“ до Спортског центра 25. мај Аутори: др Милена Вукмировић, Ивана Вујовић, др Борис Радић и Александар Ћопић

И из компаније ,,Сапутник-м д.о.о“ из Сомбора која је пројектовала проширење Дунавске улице у овом делу, потврдили су за наш портал да су они предвидели пешачку везу између насеља и будућег парка.

ОСТАЛИ И БЕЗ ПЕШАЧКОГ И БЕЗ ПАСАРЕЛЕ

У Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, која је инвеститор проширења и реконструкције, за Београдске кажу да грађевинском дозволом издатом од стране надлежног министарства у априлу 2020. године није предвиђена изградња пешачког прелаза у Дунавској улици.

Они наводе да је Планским документом који обухвата овај део Дунавске улице, на предметној локацији планирана пешачка пасарела чија изградња није предвиђена прибављеном грађевинском дозволом и техничком документацијом на основу које је иста издата.

Трећим изменама и допунама програма уређивања и доделе грађевинског земљишта, које је усвојила Скупштина града, нису предвиђене активности на припреми за изградњу наведене пасареле, кажу у Дирекцији.

Импровизовани прелаз од дасака Фото: Београдске

НИЈЕ У ПРИОРИТЕТИМА

„Сагласно инструкцијама за израду буџета града за наредни период, стручне службе Дирекције утврдиле су приоритетне расходе, инвестициона улагања и уговорене обавезе.

У складу са тим, планирале су средства за реализацију програма уређивања и доделе грађевинског земљишта, у коме се налазе приоритетни програмски задаци према утврђеним критеријумима, као што су наставак реализације започетих објеката, обавезе према инвеститорима по раније закљученим уговорима, објекти од интереса за град према стратешким плановима развоја и друго“, саопштавају из Дирекције.

Насеље ,,К-дистрикт“ улази у завршну фазу изградње и има око 100.000 квадрата стамбеног и пословног простора.

Инвеститори пројекта су компаније холандски “Пинакл” и српска компанија “АГНС ИНВЕСТ доо”.

Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x