НОВА НАЈАВА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА У БОРЧИ – ИЗГРАДЊА НА ЈЕСЕН?

(Фото: Новости)

 

Иако су радове најављивали за прву половину године, изградња дома здравља у Борчи би у најбољем случају могла да почне на јесен.

До краја августа очекује се објављивање тендера за изградњу дома здравља у Борчи, која би требало да почне у октобру, најавио је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Градоначелник је истакао да је донета одлука о покретању јавне набавке за извођење радова и вршење стручног надзора, као и да је припрема конкурсне документације у току, преноси Беоинфо.

Очекујемо да изградња дома здравља у Борчи, у оквиру Дома здравља „Палилула“, почне на јесен ове године. Планирани рок за завршетак радова је 12 месеци од почетка изградње, што значи да ћемо до краја 2020. године имати нов дом здравља који ће одговорити потребама становника леве обале Дунава.

Процењена вредност инвестиције износи око 800 милиона динара са ПДВ-ом – истакао је први човек престонице.

Он је додао да ће се здравствена станица у Борчи градити у Улици Косте Манојловића и истакао да ће Секретаријат за здравство и Секретаријат за инвестиције Града Београда пратити извођење радова.

–Борча ће у објекту већем од 6.800 м2, имати све специјалистичке службе – лабораторије, службе за физикалну медицину, ординације интерне медицине, психијатрије, офтамологије, оториноларингологије и стоматологије.

У њему ће радити скоро 50 лекара опште праксе и других специјализација, десетак стоматолога, око 90 медицинских сестара, као и пратећи медицински и немедицински кадар, како би се одговорило на потребе пацијената – поручио је Радојичић.

У циљу обезбеђивања адекватне здравствене услуге и помоћи у примарној здравстевној заштити, први човек Београда навео је да током августа три дома здравља (Врачар, Земун и Младеновац) добијају ултразвучне апарате у вредности од 12 милиона динара. Такође, током августа, домови здравља у Барајеву, Сурчину, Земуну, Гроцкој и на Врачару добијају медицинску опрему и значајне апарате у вредности од 10 милиона динара, док у ДЗ Звездара стиже дигитални рендген апарат у вредности од 12 милиона динара.

Радојичић је поручио да ће, уз велико залагање Министарства здравља које последњих година свакодневно ради на побољшању медицинских услова у целој Србији, Град Београд овим, али и другим пројектима дати свој допринос.

 

Екапија, Беоинфо, Новости

 

Читајте још: ВУЧИЋ НАЈАВЉУЈЕ РАДОВЕ, У ШТАТВЕРКУ (НЕКАДАШЊОЈ БЕОБАНЦИ) ЗА САДА БЕЗ ПОТВРДЕ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x