НОВА ФАЗА РАДОВА НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДРОМУ

Нова фаза радова на Београдском аеродрому подразумева улагање 80 милиона евра у различите реконструкције и градњу нових капацитета.

Фото: Београдски аеродром

Белгрејд ерпорт започео је нову фазу радова на модернизацији у циљу даљег побољшања корисничког искуства и комфора, саопштавају у тој компанији.

Обимни радови у Терминалу 2 изводе се у фазама.

Радови се изводе у зони долазака, у приземљу и на првом спрату у простору испред пасошке контроле.

Модернизација и проширење зграде терминала укључује потпуну реконструкцију ентеријера, повећан број шалтера за пријаву на лет и више од 1.200 метара квадратних простора за нове ресторане, барове и продавнице.

На првом спрату ће бити формирана централизована безбедносна контрола.

Преглед путника ће се обављати на једном месту, ради ефикаснијег и бржег протока, уместо досадашње праксе безбедносног прегледа испред сваке од чекаоница.

У току су и радови на реновирању путничких чекаоница на А и Ц страни, као и на новом, додатном кровном коридору.

Он ће омогућити раздвајање долазећих и одлазећих путника у целој згради терминала, наводи се у саопштењу компаније.

НОВА ФАЗА РАДОВА НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДРОМУ И ЗЕЛЕНИЈЕ ОКРУЖЕЊЕ

Истовремено, у току су припремни радови на модернизацији приступних путева.

Биће изграђена нова паркиралишта, реорганизован саобраћај и приступни плато испред путничког терминала.

Овај пројекат ће омогућити бржи приступ, ефикаснији проток саобраћаја, а биће повећан и капацитет за краткорочно и дугорочно паркирање возила.

Током реконструкције паркинга испред зграде терминала, део постојећег дрвећа ће бити уклоњен или пресељен на друге локације на аеродрому.

Читав пројекат подразумева формирање великих, додатних зелених површина и паркова у оквиру аеродромског комплекса у наредном периоду.

То ће допринети томе да београдски аеродром остане један од најзеленијих аеродрома у региону.

„Радови не утичу на безбедност и редовност авио-саобраћаја. Све промене у токовима путника видно су обележене, а компанија Белгрејд ерпорт захваљује свим путницима и посетиоцима на разумевању и стрпљењу током извођења радова.

Компанија ће редовно обавештавати јавност о свим променама и статусу радова.

Аеродромски тимови у потпуности су посвецћени пружању најбољег корисничког искуства током овог периода трансформације“, истичу у саопштењу.

Вредност овогодишње инвестиције ВИНЦИ Еирпортс у инфраструктурне радове износи више од 80 милиона евра и они, између осталог, подразумевању даљу реконструкцију и проширење терминала, изградњу нове, уметнуте писте, модернизацију приступних путева и паркиралишта, проширење паркинг места за авионе и изградњу еколошких постројења, постројења за пречишцћавање чврстог отпада и отпадних вода, нову топлану и соларну фарму.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: БЛОК 25 У БЕОГРАДУ НА ВОДИ ДОБИЈА 4 ЗГРАДЕ СА 500 СТАНОВА

Циљ пројекта је, како наводе, да београдски аеродром постане мерило ефикасности, иновативности и одрживог развоја, у складу са најбољом праксом матичне компаније ВИНЦИ Аирпортс која управља 45 аеродрома широм света.

Белгрејд ерпорт, Б92

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x