МАРИНА ,,ДОРЋОЛ“ ПРОДАТА ЧЕШКОМ БИЗНИСМЕНУ, СУВЛАСНИКУ АВАЛА ФИЛМА

(Фото: Беоленд)

Земљиште на локацији „Марина Дорћол”, једно од најатрактивнијих тренутно у престоници, продато је у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда за 3,86 милијарди динара или више од 32 милиона евра.

На тендер је стигла само једна понуда и то фирме МД Инвестмент, са седиштем у Улици кнеза Вишеслава 88. 

Планирани изглед комплекса Фото: sebre.cz

Иза фирме МД Инвестмент стоји чешки бизнисмен Петер Дајко, који је у нашој земљи постао познат када је преузео филмске студије у Кошутњаку (Авала филм) и који је генерални директор чешко-српске компаније „Авала студиос“. Он је крајем прошле године најавио улагање од 50 милиона евра у тај пројекат.

– Поред прихода од продатог земљишта од скоро 32 милиона евра, у буџет града биће уплаћен и допринос за уређивање грађевинског земљишта, који ће инвеститору бити обрачунат у поступку прибављања грађевинске дозволе, а који ће износити преко десет милиона евра – изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је поновио да се према плану детаљне регулације локација налази у зони предвиђеној за комерцијалне делатности и становање, а поред ових објеката, обавезна је и изградња уређених зелених површина са дрворедом које морају бити у јавном коришћењу.

Према подацима Агенције за привредне регистре Дајко је и директор фирме „МД Инвестмент 2000“ основане у децембру прошле године са основном делатношћу, како се наводи на сајту АПР, у изграАдњи стамбених и нестамбених зграда.

Град Београд, Блиц

ТЕНДЕР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЗЕМУНУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x