КРОЗ ПРОКОП ДНЕВНО ПРОЂЕ ВИШЕ ОД 160 ВОЗОВА

(Фото: Пројекат станичне зграде ЦИП)

 

Предузеће Инфраструктура железнице Србије саопштило је да из железничке станице Београд Центар свакодневно полазе 62 путничка воза а да у њу стижу 64 путничке композиције.

Наводећи да је Београд Центар „у потпуности“ преузео улогу главне железничке станице у граду, предузеће Инфраструктура железнице Србије је подсетило да су средином јуна, у рад пуштена два новоизграђена станична лифта који путницима омогућавају да се са улице „директно спусте на шести перон или се одатле попну до ње“.

 

У Београд Центру ради амбуланта Завода за здравствену заштиту железничара, која може у сваком тренутку да путницима и посетиоцима станице пружи медицинску помоћ, као и полицијска станица, у којој стално дежурају припадници МУП-а. На станичним перонима и у чекаоници постављени су и аутомати за хладне и топле напитке, банкомат и мењачница – стоји у саопштењу.

 

Наводи се да је обезбеђена рампа за инвалиде и двоје инвалидских колица која лицима са посебним потребама омогућава да са перона лакше дођу до благајне, чекаонице и кафића.

Додаје се да је завршетком прве фазе омогућено одвијање железничког саобраћаја у станици Београд Центар на осам од укупно десет пројектованих колосека, као и пријем и отпрема путника на пет од укупно шест перона, са свим потребним пратећим радовима за организацију и контролу саобраћаја возова и путника.

– Железничка станица Београд Центар биће у потпуности заокружена као функционална целина када буду завршени сви преостали инфраструктурни капацитети, од којих је најзначајнији завршетак изградње станичне зграде у Прокопу – стоји у саопштењу.

 

Читајте још: Држава тражи инвеститора за зграду ,,Прокопа“

 

Екапија

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.

Подели и буди у току са објавама