Корак ближе новом музеју Београда – расписан конкурс за Ресавску

Градска управа града Београда (Агенција за инвестиције) расписала је набавку за израду идејног решења на архитектонском конкурсу за реконструкцију објекта у Ресавској 40Б и пренамену у Музеј града Београда.

Данас музеји отварају врата – од 10 до 10. Опширније на линку

Укупна бруто површина постојећег објекта износи око 14.000 м2, док је рок за достављање понуда 19. јул.

Циљ спровођења конкурса је да се кроз анализу већег броја радова прибави најквалитетније Идејно решење за будући савремени, техничко-технолошки прилагођен, музеј града Београда, који ће у свему бити у складу са важећим законима, прописима и нормативима за ову врсту објекта.

Обнова крова пре неколико година сачувала овјекат Фото: Београдске.рс
Обнова крова пре неколико година сачувала овјекат Фото: Београдске.рс

Задатак конкурса је да се кроз анализу што већег броја радова прибави најквалитетније идејно решење за будући савремени, техничко-технолошки прилагођен, Музеј града Београда, који ће у свему бити у складу са важећим законима, прописима и нормативима за ову врсту објекта и конкурсним подлогама, у чијем саставу су и прецизно дефинисани Програмски елементи.

Подсећамо, пре две године, градски челници су ценили да је за реконструкцију зграде потребно око 10 милиона евра. Зграда у Ресавској је подигнута 1899. године и у њој је била смештена Војна академија.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x