Слетео ЕРБАС 330 који ће летети за Њујорк

На аеродром „Никола Тесла“ слетео је први широкотрупни авион Ербас А330, који ће летети на линији Београд-Њујорк, од 23. јуна 2016. године, чиме ће Србија и Сједињене Државе поново бити повезане директним летом први пут после 24 године.

Након слетања у Београд, авион је дочекан традиционалним поздравом воденим топовима уз присуство делегације представника авио-компаније. Овим историјским летом допутовала је и група на чијем челу су били Синиша Мали, председник Надзорног одбора Ер Србије и градоначелник Београда, и Дане Кондић, генерални директор Ер Србије.

(Снимак фарбања авиона у Абу Дабију)

Авионом је управљао Давор Мишељић, извршни директор за саобраћај Ер Србије. Авион ће данас бити регистрован у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, а затим ће се вратити у Абу Даби, где ће бити завршено опремање унутрашњости кабина.

„Ово је веома значајан догађај за Ер Србију и за наш народ. Први долазак свеже обојеног авиона Ербас А330 у свој нови дом у Београду тренутак је поноса за све нас, којим показујемо да Ер Србија наставља да инвестира у своју будућност и будућност Републике Србије. Наш први широкотрупни авион А330, и већи рођак наших авиона А319 и А320, прави је избор којим ће се поново успоставити везе између Србије и Сједињених Држава, отварајући нове канале за развој туризма и трговине.” – рекао је Синиша Мали.

У конфигурацији са 18 седишта у бизнис класи и 236 седишта у економској класи, авион Ербас А330 обављаће пет летова недељно на новој линији између Београда и Њујорка од 23. јуна 2016. године.

Долазак авиона А330 је најновији корак у оквиру великог програма обнове флоте чија је реализација започета 2013. године, од када је авио-компанија увела десет ускотрупних Ербас авиона нове генерације, чиме је просечна старост флоте смањена са 25 на 10 година.

„Долазак нашег авиона Ербас А330 је историјски догађај за Ер Србију и знак светле будућности која је пред нама. Авион А330 је модеран авион ниске потрошње горива који отвара мноштво могућности за развој наше авио-компаније и који ће нам омогућити да успоставимо директне летове за Њујорк, који ће у знатној мери олакшати путовање и омогућити најбржу везу између земаља Балкана и Сједињених Држава. У наредних неколико недеља овај авион биће у потпуности реновиран и опремљен новим кабинама бизнис и економске класе које ће, заједно са нашом фантастичном понудом, гостима пружити непревазиђено искуство путовања преко Атлантика.“ – истакао је Дане Кондић, директор „Ер Србије“.

Дане Кондић, директор Ер Србија и Синиша Мали, надзорни одбор Фото: Ер Србија

Од производа и услуга на авиону А330 истичу се систем за забаву на лету доступан на сваком седишту, са широким избором филмова и музике на српском и енглеском језику, седишта чији се наслони могу у потпуности оборити у бизнис класи и нови избор оброка на лету, укључујући и избор оброка на захтев за госте у бизнис класи.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x