КОНАЧНО КРЕНУО САОБРАЋАЈ КРОЗ САВСКУ

Коначно кренуо саобраћај кроз Савску улицу, после више од две године од почетка радова.

Коначно кренуо саобраћај кроз Савску улицу, после више од две године од почетка радова.

Јуче у 9 сати ујутру, успостављен је аутобуски и аутомобилски саобраћај на делу који ову саобраћајницу спаја са Немањином и Карађорђевом.

Урађене су по две коловозне траке у оба смера, као и такси стајалиште.

Померању рокова, које су надлежни правдали завршетком радова на новој црпној станици, јуче је дошао крај, па су први аутомобили и неколико линија јавног превоза прошли овим делом Савске улице.

Ипак, како би се све комплетно привело крају, остало је да мајстори ураде ободни део трга, као и тротоаре преко пута.

Сав посао је требало да буде готов до 1. марта, али изгледа да ће се мајстори на овом простору задржати бар још две недеље.


Новом организацијом линија ЈЛПП у зони Савског трга грађанима је омогућено коришћење аутобуских линија 3А, 36, 51, 78, 83, 511 и 601, као и раније успостављених трамвајских 7, 9, 11 и 12.

ПРОМЕНЕ У ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ

Возила на линији 36 ће у смеру ка Мостару саобраћати Немањином улицом, Савским тргом, Савском улицом и даље постојећом трасом, док ће у смеру према Тргу Славија ићиБулеваром Вудроа Вилсона, Улицом Николаја Кравцова, Савском, Савским тргом, Немањином и даље постојећом трасом.

На линијама 78 и 83 возила ће у смеру ка Новом Београду ићи Немањином, Балканском, Михаила Богићевића, Карађорђевом улицом и даље постојећим трасама, доку супротном смеру неће мењати трасу.

Аутобуси 51, 511 и 601 ће у смеру ка Белим водама, Сремчици и Сурчину саобраћати Булеваром Вудроа Вилсона, Земунским путем, Карађорђевом, Савским тргом, Савском улицом и даље постојећим трасама, док у супротном смеру неће мењати трасу. Линије ЈЛПП 3А, 36, 51, 511 и 601 у зони Савског трга користиће у Савској улици привремена стајалишта у зони објекта ЈП „Пошта Србије“, док ће линије 78 и 83 у Балканској улици користити постојеће стајалиште „Немањина“.

На реконструисаном делу улице постављена је и јавна расвета, исцртани су пешачки прелази, урађен је део за заустављање такси возила. Такође су постављени и семафори, а са стране и на баштицама засађено је ново дрвеће. Радове на комплетном уређењу Савског трга и околине финансирало је предузеће „Београд на води“.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ЛАСТАВИЦЕ НОВИ БЕОГРАД- КОМПЛЕКС ОД 69.000 М2

НАЈБОЉА И НАЈГОРА ГРАДИЛИШТА У 2021. (АНКЕТА)

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x