КАКО ДО ПРОКОПА? (АНКЕТА)

како до прокопа?

Удружење грађана „Вратимо тролу 28” саопштило је да покреће нову акцију.

Циљ акције је испитивање мишљења грађана о комуникацији градске управе са грађанима у вези са јавним превозом, као и испитивање повезаности железничке станице Београд Центар „Прокоп” линијама јавног превоза.

Испитивање ће се вршити путем анкете која ће бити спровођена уживо и онлајн у периоду од 13.12.2021. до друге половине јануара.

Сматрамо да је сада погодан тренутак за овакву акцију имајући у виду да је понедељак 13.12.2021. први радни дан након што је нови железнички ред вожње ступио на снагу. По њему ће први пут у историји сви возови који саобраћају до Београда завршавати своје путовање у железничкој станици Београд Центар „Прокоп”, а БГ воз ће после више година бити враћен у нормалан режим функционисања. Ускоро ће по најавама у погон бити пуштена и брза пруга Београд – Нови Сад, након чега се очекује значајан пораст путника, подсећа се у саопштењу.

Анкета ће испитивати да ли су грађани задовољни механизмима комуникације између градске управе и грађана у вези са темом јавног превоза, да ли су задовољни решавањем проблема у јавном превозу и грађани ће имати могућност да напишу своје предлоге.

У другом делу анкете грађани ће имати прилику да одговоре на питања попут тога да ли знају како да дођу до „Прокопа”, да ли сматрају да је адекватно повезан и да ли треба ту повезаност побољшати.

Активисти удружења ће на саобраћајно значајним локацијама у граду анкетирати људе, а анкета ће бити пропраћена и рекламном кампањом са билбордима. Акција је подржана у оквиру програма Активне заједнице од стране Траг фондације.

Удружење планира да након обраде анкете представи резултате јавности и да захтева од надлежних да приступе решавању проблема о којима су се грађани изјаснили.

НОВА КУЛА У БЛОКУ 65 – ЕРПОРТ СИТИ ПРЕДСТАВИО НОВ ОБЈЕКАТ

Анкету можете потражити на линку.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x